news-details

Американски и европейски фондови пазари.

Във вторник, 04 август 2020 г., основните европейски индекси продължиха да се движат встрани, но положително, докато американските индекси проведоха сесия, претеглена от купувачите. Индексът Nasdaq, който се състои от технологични акции, записа нов рекорд , като видя нивото 10940, но се затвори в отрицателна област. Пазарите се опитват да държат на върха с оптимистични баланси за стимулиращ пакет. Докато 353 компании в САЩ направиха балансов отчет, приходите намаляха с -12%, а HBK( Hisse Başı Kazanç- Печалба на акция) намаляха с -10.6% в сравнение с предходната година. 210 компании отбелязаха спад както в доходите, така и в HBK. Докато най-висок ръст на приходите в сектора са Технологиите със 7% и Здравеопазването с 4.4%, увеличението на HBK е най-вече в секторите за потребителски услуги и инфраструктура с 5.8%. Секторите с най-висок намаляващ доход са Енергия и -20% Основни вещества с -53%, докато най-намаляващата страна от НВК е -54% Енергия и -34% n Основни материали.

Докато фабричните поръчки бяха обявени от страна на САЩ, тя беше обявена като 6.2%, над 5% очаквания. Очаква се поръчките за дълготрайни стоки да бъдат 7,3%, докато 7,6%. 

Когато погледнем броя на акциите, достигнали най-ниските и най-високите нива за 52 седмици, това е параметърът, който показва състоянието на цените на акциите във всички фондови борси в САЩ; Броят на новите акции, които паднаха до най-ниското си ниво от 52 седмици, беше 130. На 16 март това число постигна своя исторически връх с ефекта на корона вируса с 6840. По същия начин броят на новите акции, достигнали 52-седмичен връх, е 819. На 17 януари този брой е най-високият през последните 2,5 години с 1633 г., но корона падна до 37 дяла с ефекта на вируса. 

Докато индексът S&P 500, ръководен от сектора на здравеопазването, технологиите и финансите с повече от 0,5% продажби, енергетиката и телекомуникациите станаха най-печелившият сектор с увеличение от 1,20%. Обемите на търговия в индекса S&P 500 бяха реализирани като -6% под средните за 10 дни. След хоризонталното движение в индексите, индексът на волатилността достигна 24.10 с VIX загуба от 0,74%. Когато разглеждаме представянето на акциите на FAANG; Докато Facebook спадна -1,2%, Apple завърши деня с 0,36%, Amazon 0,42%, Netflix 1,96% и Google -0,7%.

От европейска страна, индексите показват хоризонтални движения. Обемите на търговията бяха с около 10% под средното за последните 10 дни. Докато индексът DAX се затвори в отрицателната област, инфраструктурата -1% и сектор здравеопазване намаляха с близо -1,83%, докато секторите, които намалиха индекса най-много, бяха секторът, който спечели най-много, и потребителският сектор с 1,29%. Докато 10 акции в индекса придобиха стойност, 20 акции също загубиха стойност. 

Днес ще се натъкнем на важен набор от данни от страна на САЩ. Ще бъдат налични ипотечни приложения, ADP заетост в частния сектор, търговски баланс, Markit service PMI и ISM Service. 

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı