news-details

Küresel sahneden göz alıcı çıkışlar

Sam Smith: ‘’Night Before Christmas’’

Sam Smith’in coşku dolu bir aşk şarkısı olan yeni Noel single’ı ‘Night Before Christmas’, yayımlandı. ‘Night Before Christmas’, sanatçının Noel derlemesi 'The Holly and The Ivy'ye eklenecek. Noel kutlaması olarak da adlandırılabilecek bu şarkı, aynı zamanda Sam'in 27 Ocak'ta piyasaya sürülecek olan merakla beklenen yeni albümü ‘GLORIA’ya dikkat çekiyor. Sam aynı zamanda son albümünün çıkış single’ı olan, Kim Petras’ın eşlik ettiği Unholy ile dünya listelerinde hakim olmaya devam ediyor. Unholy için Spotify dinlenmeleri 600 milyonu aştı, şarkı Sam'in Birleşik Krallık Resmi Listesinde 1 numara olan sekizinci şarkısı oldu ve Billboard Hot 100 listesinde 1 numaradan zirveye yerleşti. Sam ve Kim, ‘’Video For Good’’ Ödülü ile bir MTV EMA ödülüne layık görüldü ve Londra'nın tarihi Royal Albert Hall sahnesinde yer alan iki konserin de biletleri çıktığı gibi tükendi. 

Nicki Minaj, Maluma & Myriam Fares: “Tukoh Taka”

FIFA, Nicki Minaj, Maluma ve Myriam Fares ile Dünya Kupası için hazırlanan "Tukoh Taka"yı yayınladı. "Tukoh Taka", FIFA Dünya Kupası Katar 2022 Resmi Müziği'nin en yeni single'ı ve ilk resmi FIFA Fan Festivali Marşı. Şarkı dünyaca ünlü üç süperstarı bir araya getiriyor ve "İngilizce, İspanyolca ve Arapça içeren ilk FIFA Dünya Kupası şarkısı" olma niteliğini taşıyor. Maluma bu işbirliği hakkında şunları söyledi: "FIFA Dünya Kupası™ marşının bir parçası olduğum için çok mutluyum! Her zaman böyle bir fırsatın hayalini kurmuştum. İngilizce ve Arapça şarkı söyleyen muhteşem sanatçılarla birlikte bu küresel parçada Latin müziğini temsil etmek kültürümüzü başka bir seviyeye taşıyor."

Myriam Fares ise şöyle devam etti: 'Tukoh Taka' şarkısını seslendirmek üzere seçildiğim için çok mutluyum. Bestesine, düzenlemesine ve koreografisine katılmaktan onur duyduğum şarkı, en sevdiğim uluslararası sanatçılardan ikisi olan Nicki Minaj ve Maluma ile birlikte çalışmanın yanı sıra beni bu konuda daha tutkulu hale getirdi. 'Tukoh Taka'nın Doğu kültürünü ve Arap müziğini tüm dünyaya aktarmasını yürekten diliyorum."

Taylor Swift: “Midnights”

Taylor Swift’in yenı̇ albümü Midnights dünya çapında rekorlar kırmaya devam ediyor. Albüm yayımlandığı tarihten itibarenden 70’den fazla global rekor kırarak göz alıcı bir başarıya ulaştı. Bu rekorlardan bazıları:

- Taylor Swift, ABD tarihinde beş albümü ilk haftasında 1 milyondan fazla satan tek sanatçı oldu

- 'Midnights' bir haftadan kısa bir sürede 1 milyar albüm dinlenmesini aşarak kariyerinin en yüksek seviyesine ulaştı

- Taylor Swift 2022'de ABD'de toplam albüm adetlerine göre en çok satan 1 numaralı sanatçı oldu

- 'Midnights' bir haftada ABD’de 1 milyon albüm satışını aşarak kendi albümü 'reputation'dan (2017) bu yana bunu başaran ilk albüm oldu

- 'Midnights' yayınlandıktan sonraki beş gün içinde Spotify'da en çok dinlenen albüm olarak rekor kırdı

- 'Midnights' Amazon Music tarihindeki tüm albümler arasında en yüksek ilk hafta dinleme sayısına ulaştı

 

Rihanna : ‘’Lift Me Up’’

Küresel ikon, tasarımcı, girişimci, hayırsever ve tüm zamanların en çok satan dijital single sanatçısı Rihanna, 11 Kasım’da gösterime giren Black Panther: Yaşasın Wakanda’nın ana single’ı "Lift Me Up" ile merakla beklenen dönüşünü yaptı. Rihanna, en son 2016'da yeni bir albüm çıkarmış, son müzik çalışmasını ise, beş yıl önce "Nerd" grubuyla yaptığı "lemon" adlı parçayla yayınlamıştı. Uzun bekleyişin ardından geri dönen Rihanna, dönüşünün tüm heyecanıyla beraber, aynı zamanda duygusal bir şarkıya da imza atmış oldu. ‘’Lift Me Up’’, film müziği olmasının yanında, 2020 yılında hayatını kaybeden ve Black Panther serisinin başrolü olan Chadwick Boseman’ın ilham verici yaşam hikayesine bir saygı duruşu olma, onun anısını yaşatma niteliğinde.


Hibya Haber Ajansı