news-details

Yol arkadaşıMSın platformu COVID-19 salgını sürecinde artık Instagram’da

MS hastalarını buluşturan Yol ArkadaşıMSın platformu COVID-19 salgını sürecinde daha fazla hastaya ulaşmak üzere artık Instagram’da!

İstanbul, 21 Mayıs 2020- Multipl Skleroz (MS) hastalarına destek olmak ve hastalıkla ilgili doğru ve güncel bilgilere ulaşmalarını sağlamak amacıyla Türkiye MS Derneği, İzmir MS Derneği ve Novartis İlaç iş birliğiyle hazırlanan “Yol ArkadaşıMSın” dijital platformu 2013 yılında hayata geçirilmişti. Yol ArkadaşıMSın platformu, 30 Mayıs Dünya MS Günü vesilesiyle dijitalleşmeyi kaçınılmaz biçimde hızlandıran koronavirüs salgını sürecinde daha fazla MS hastasına doğru bilgiyi ulaştırmak ve hastalıkla ilgili ihtiyaç duyabilecekleri konularda MS’lilere ve yakınlarına destek olmak üzere hastalarla artık Instagram üzerinden buluşuyor. MS’li bireyler ve yakınları Yol ArkadaşıMSın Instagram sayfasından gündeme, genel yaşama, tanıdan beslenmeye, sağlıklı yaşamdan iş hayatına kadar pek çok konuda içeriğe ulaşabilecek. İlk tanıdan itibaren MS’lilere ve yakınlarına “Yol Arkadaşı” olmak için 7 sene önce başlatılan bu projenin Instagram sayfasında yine MS uzmanlarının videoları, diğer MS’lilerden paylaşımlar ve pratik öneriler yer alacak. Hastalıkla ilgili bilgilere ek olarak, psikiyatrist, avukat, insan kaynakları ve beslenme uzmanları gibi gönüllü profesyoneller, MS’li bireylerin iş, özel ve sosyal yaşama dahil olmalarını kolaylaştıracak öneriler paylaşacak.

MS farkındalığı temalı Instagram filtreleri ve online toplantı görselleriyle hastalığa dikkat çekilecek

Türkiye MS Derneği, İzmir MS Derneği ve Novartis, mayıs ayı boyunca MS hastalığına dikkat çekmek için online toplantılarda kullanılmak üzere MS temalı arka plan görselleri ve Instagram filtreleri tasarladı. Instagram’ın hikâye özelliği için hazırlanan filtrelerle, MS hastaları ve yakınlarının zorlu yolculuğuna dikkat çekilerek bu süreçte yalnız olmadıkları vurgulanıyor. 30 Mayıs Dünya MS Günü’nde bu filtreleri kullanarak yapacağınız bireysel Instagram paylaşımlarıyla siz de MS hastalarının yol arkadaşı olabilir ve yolarkadasimsin.ms Instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Novartis çalışanları da mayıs ayı boyunca gerçekleştirecekleri online toplantılarda arka plan olarak MS temalı görselleri kullanarak MS farkındalığına dikkat çekmeyi amaçlıyor. “MS’in farkındayım, MS hastalarının yanındayım!” mottosundan yola çıkarak hazırlanan tasarımlar, MS farkındalığını daha geniş kitlelere ulaştırmak üzere “Yol ArkadaşıMSın” dijital platformu üzerinden indirilebilecek. Siz de mayıs ayı boyunca hem dijital platformlar üzerinden gerçekleştireceğiniz toplantılarda bu tasarımları kullanarak hem de MS temalı Instagram filtreleri üzerinden #MSinfarkındayım, #MShastalarınınyanındayım ve #YolarkadasıMSın etiketleriyle sosyal medya paylaşımları yaparak MS farkındalığına katkı sağlayabilirsiniz. Görsele www.yolarkadasimsin.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yol ArkadaşıMSın Dijital Platformu Hakkında

Türkiye MS Derneği ve İzmir MS Derneği tarafından Novartis iş birliğiyle 2013 yılında hayata geçirilen “Yol ArkadaşıMSın” dijital platformu MS’li bireylerin paylaşımları ve uzmanların bilgilendirici videolarından oluşuyor. 350’den fazla videoyla ilk tanıdan itibaren MS hastalığına dair pek çok konuya değiniliyor. “Yol ArkadaşıMSın” platformunda ayrıca psikiyatrist, avukat ve insan kaynakları uzmanları gibi gönüllü profesyonellerin MS’li bireylerin iş, özel ve sosyal yaşama dahil olmaları için önemli önerileri yer alıyor. “Yol ArkadaşıMSın” platformuyla, MS’li bireylere yol arkadaşlığı yapmak ve onlara en doğru bilgiyi ulaştırmak hedefleniyor. Bu kapsamda geliştirilen MS ile ilgili kapsamlı bilgi içeren Gülümseten Turne, MS’li miniklere hastalığı anlatmak için hayata geçirilen Mini Süperler ve Türkiye’nin ilk MS dizisi Melek ile Serhat gibi MS farkındalık projelerine platform üzerinden ve platformun sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz. Daha fazla bilgi için:


Hibya Haber Ajansı