news-details

FX bülteni

USD/TRY: Küresel piyasalarda soluklanma eğiliminin sınırlı kaldığını gözlemlerken, riskli varlıklar haftayı olumlu bir görüntüyle kapatmaya hazırlanıyorlar. ABD vadelilerinde yükselişler %1'e yaklaşırken, Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimlerinde alıcılı bir görüntü var. Ons Altın ise satıcılı. Dün ECB beklendiği üzere faiz oranlarında değişiklik yapmadı fakat Pandemi Acil Varlık Alım Programını (PEPP) beklentilerin üzerinde 600 milyar Euro artırması Dolar endeksinde (DXY) sert düşüşe yola açmıştı. Bugün de DXY'de düşüş devam ederken, bir süredir olumlu bir görüntü sergileyen GOÜ para birimlerindeki alıcılı görüntü korunabilir. Görece dar bir bantta hareket eden Dolar / TL de güçlü gözüken 6,79 direncinin altında kalabilir. Diğer yandan, kurda olası düşüşlerde 6,7370 ve 6,69 sıralı destekler olarak izlenebilir. Bugünkü ajandaya baktığımızda, yurt içinde TSİ 17.30'da Hazine nakit dengesi, yurt dışında TSİ 15.30'da ABD tarım dışı istihdam verisi öne çıkıyor. Ayrıca, Moody's'in Türkiye ile ilgili değerlendirmesi izlenecek.




EUR/USD: ECB, beklendiği üzere faiz oranlarında değişiklik yapmadı fakat Pandemi Acil Varlık Alım Programını (PEPP) beklentilerin üzerinde 600 milyar Euro artırdı. Paritede de mayıs ayı sonunda başlayan soluksuz yükseliş dün daha belirginleşirken, bu sabah da yukarı yönlü eğilim devam ediyor. Halihazırda Dolar'ın da zayıf bir görüntü sergilediği ortamda parite haftanın son işlem gününde de yükselişini sürdürebilir. Bu kapsamda, parite 1,1320 desteğinin üzerinde kalarak 1,1415 seviyesini hedeflemek isteyebilir. Ana direnç ise 1,1470 seviyesinde. Öte yandan, olası geri çekilmede 1,1320 desteğinin altına bir sarkma yaşanması durumunda 1,1275 tepki gelebilecek seviye olarak izlenebilir.


XAU/USD: Bir önceki gün yaşanan sert düşüşün ardından dün toparlanma eğilimi gösteren değerli maden aylık ortalamasına takıldı. Bugün ise risk iştahında olumlu bir görüntü gözlemlerken, değerli maden baskı altında. Şu aşamada, Dolar'daki zayıflığa rağmen risk iştahındaki görüntü değerli madenin 1.722 civarından geçen aylık ortalamasının altında kalmasına neden olabilir. Aşağıda ise 50 günlük ortalamanın da geçtiği 1.698 desteği önemli. Bu seviyenin kırılması durumunda halihazırda zayıflama eğilimindeki teknik göstergelerle birlikte düşüş 1.684 seviyesine kadar devam edebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı