news-details

Hibe programına bu yıl 58 ilden 254 başvuru geldi

13 yılda 164 projeyi 26 milyon TL ile destekleyen Sabancı Vakfı’nın bu yılki Hibe Programı’na Türkiye’nin 58 ilinden 254 başvuru geldi.

 

Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarına (STK) hibe veren ilk vakıf olan Sabancı Vakfı’nın eğitim alanında uygulanacak projeler için açtığı Hibe Programı’na bu yıl en yüksek başvuru sırasıyla “Hak Temelli Yaygın Eğitim Çalışmalarının Desteklenmesi”, “Kaliteli Eğitimin Desteklenmesi” ve “Eğitime Erişimin ve Devamın Sağlanması” alanlarından alındı. En fazla başvuru Marmara, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelirken, İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Mersin en yüksek sayıda başvurunun geldiği iller oldu.

 

 

Hibe Programı’na bu yıl en çok başvuru yapan kurumlar ise sırasıyla yüzde 78 ile dernekler, yüzde 11 ile üniversiteler, yüzde 9 ile vakıflar ve yüzde 2 ile kooperatifler oldu.

 

Bilgi ve Tecrübe Desteği

Sabancı Vakfı Hibe Programı; kadın, genç ve engelli bireylerin karşı karşıya kaldıkları toplumsal sorunların çözümü için projeler hayata geçiren STK’lara hibe desteğinin yanı sıra bilgi ve tecrübe desteği de sağlıyor. Destek verilecek projeler, sivil toplum alanında deneyimli, konusunun uzmanı kişilerden oluşan bağımsız bir Değerlendirme Kurulu’nun önerisi üzerine Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti’nin yaptığı değerlendirmeyle belirleniyor. 2020 yılı Hibe Programı değerlendirmesi sonucunda seçilen projelere 50 bin TL ile 250 bin TL arasında hibe desteği sağlanacak olup projeler Temmuz 2020’de başlayacak.


Hibya Haber Ajansı