news-details

Evden çıkmadan hizmeti almak isteyenler çözümü Armut.com’da buldu!

Koronavirüs tedbirleri için evde kalanlar, bozulan elektronik aletlerin tamiratı için evden teslim alma ve eve teslim seçenekleri ile online hizmetleri tercih ediyor. Armut.com verilerine göre en çok bilgisayar, telefon ve televizyon tamirine talep var.

Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut.com, 11 Mart – 9 Nisan tarihleri arasında en çok artış gösteren tamirat ve montaj hizmeti taleplerini inceledi. Elektronik aletlerin tamiri için COVID-19 tedbirleri kapsamında kapalı olan AVM’lere gidemeyen kullanıcılar, online çözümler arıyor. Evden çıkmadan teslim etme ve teslim alma tercihleriyle Armut.com’a gelen taleplerde bilgisayartelefon ve televizyon tamiri başı çekiyor.

Türkiye’deki ilk koronavirüs vakasının açıklandığı 11 Mart tarihinden öncesini ve sonrasını inceleyen Armut’un verilerine göre bilgisayar ve laptop tamirinde %101’lik bir artış söz konusu. Taleplerde televizyon tamiri için %53 ve telefon tamiri için ise %13’lük artış görülüyor.

Küçük elektronik eşyaların yanı sıra kombi, buzdolabı gibi büyük elektronik eşyalarda da Armut üzerinden oluşturulan taleplerde artış var. Buna göre kombi servisine yönelik talepler %64 artış gösterirken, buzdolabı servisi %30klima servisi %25 artış gösteriyor.

Elektrik ve su tesisatlarında da kullanıcılar çözümü Armut.com’da arıyor

Evde geçirilen zaman artıkça elektrik ve su tesisatlarında meydana gelen arızalar için de kullanıcılar sokağa çıkmadan Armut.com’dan hizmet alabiliyor. Armut verilerine göre tıkanıklık giderme ve su kaçağı tespiti gibi sorunlar için su tesisatçısı taleplerinde artış görülürken, elektrikçi taleplerindeyse arızalı priz tamiratı öne çıkıyor.

 


Hibya Haber Ajansı