news-details

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan gelen Türk yolculara ilişkin, "Şu ana kadar çalışılmış olan numunelerde, tetkiklerde pozitif çıkan herhangi bir hastamız olmadı" dedi.

ABD Başkanı Trump, coronavirüs konusunda başından bu yana doğru karar aldıklarını ve virüsten hiçbir vatandaşın hayatını kaybetmediğini vurguladı.

İtalya’da coronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a yükselirken, Romanya’da da ilk coronavirüs vakasına rastlandığı belirtildi.

ABD Tarım Bakanlığı, Birinci Faz Ekonomi ve Ticaret Anlaşması kapsamında, ABD'nin tarımsal ürünlerine yönelik ithalat kısıtlamalarının Çin tarafından kaldırılmaya başlandığını duyurdu.

TCMB Başkanı Murat Uysal, "Enflasyon görünümü en son enflasyon raporundaki tahminlerle uyumlu" dedi.

Fed'i oluşturan 12 bölge bankasının tamamı 28-29 Ocak'ta yapılan  toplantıda iskonto faizinin değişmemesi yönünde karar aldı.

Benzinin litre fiyatına 10 kuruş indirim yapıldı.

Coronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 2.727’ye yükseldi.

Ne Olacak?

İçeride TCMP PPK Toplantı özeti yayımlanacakken, Euro Bölgesi’nde AMB Başkanın Lagarde’nin Konuşması takip edilecek. ABD’de ise Konut Satışları verileri açıklanacak.

Halkbank, ABD'deki İran yaptırımları davasında temyiz başvurusunun reddedilmesinin ardından 3 Mart’taki  duruşmaya katılmayı kabul etti.

Çin, Almanya, Rusya, Fransa ve İngiltere, İran ile Viyana'da nükleer müzakereler için bir araya gelecekler.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak: İnfo Yatirim
Hibya Haber Ajansı