news-details

Risk iştahı toparlanırken ABD'deki veriler izlenecek

Piyasa Gündemi

ABD ile Çin’in ilk faz ticaret anlaşmasına ilişkin görüşeceklerine dair haber akışı ve salgın konusunda alınan tedbirlerin gevşetilmesi dün risk iştahını destekleyen gelişmeler oldu. İçinde bulunduğumuz ayda tedbirlerin gevşetilmesine yönelik süreç, açıklanacak ekonomik veriler ve salgınına ilişkin gelişmeler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bugün ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi piyasaların takibinde yer alacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    15:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek
•    15:30 ABD – İşsizlik Oranı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Bu hafta hisse piyasalarında dalgalı bir seyir etkili oluyor. Dün risk iştahının toparlanma kaydetmesi ve tedbirlerin gevşetilmesi küresel hisse piyasalarında pozitif bir seyir yaşanmasına katkı sağladı. Yurt dışındaki olumlu havaya rağmen BIST-100 Endeksi negatif ayrışmasını sürdürerek dün de günü %0,18’lik düşüşle 98.399 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’i bulan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %1’in üzerinde alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,14 – 7,16 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,11’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Dün sıkışık bir seyir izlenen BIST 100 Endeksi’nde kapanış 173 puan gibi sınırlı bir kayıpla gerçekleşti. Yurtdışındaki olumlu tabloya rağmen BIST’in negatif ayrışması dikkat çekti. Dünkü pozitifliğin ardından yurtdışına bugün de pozitif bir hava mevcut. BIST buradaki havanın etkisi ile güne alıcılı başlamasını beklediğimiz endekste önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi 100 binin altında kalındığı sürece negatif görünümün devam edeceğini düşündüğümüz endekste 97.500 ile 22 ve 50 günlük ortalamaların bulunduğu 97.200 aralığı ilk güçlü destek bölgesi olmaya devam ediyor. Bugün ABD’de açıklanacak istihdam veriler sonrası piyasalarda volatilite artabilir. Bu nedenle veri sonrası başta ABD olmak üzere yurtdışı piyasaların veriye reaksiyonu yakından izlenmeli.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı