news-details

Gelinlikçilere destek sektör içinden geldi

Koronavirüs (Covid -19) pandemisinde vaka sayısının azalması ile birlikte kademeli olarak normalleşme süreci başladı. Bu süreçten en çok etkilenen sektörlerden biri olan düğünler, yapılacak açıklamayı bekliyor. Nikah ve düğün salonlarının gelinlik, damatlık sektörü başta olmak üzere birçok iş koluyla da bağlantılı olduğunu belirten vipgelinlik.com kurucusu Başak Ünsal, “Esnafa destek olmak için evde dene hizmeti dışında kalan gelinlik ve diğer ürünlerin online üzerinden satışı için sistemimizi perakende satış yapan mağazalara ücretsiz olarak açacağız. Komisyon veya bir bedel talep etmeksizin tüm altyapımızı kullanmalarına müsaade edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, birçok sektörü olumsuz etkiledi. En çok etkilenen sektörlerin başında ise birçok alt sektörü de besleyen düğünler geliyor. Yeni normal hayatımızda düğünlerin nasıl olacağı konuşulurken henüz yetkililer resmi bir açıklama yapmadı.

Birlik İçinde Olmalıyız

Sektörün alt kollarından olan yıllık 350 milyon dolar ihracata sahip olan gelinlik sektörü de bu durumdan olumsuz etkilendi. Gelinlikçilere destek ise sektör içinden geldi. Bu süreçte online satışı olmayan esnafımıza destek olmak amacıyla sistemlerini ücretsiz hizmete sunduklarını belirten vipgelinlik.com kurucusu Başak Ünsal, “Evde dene hizmeti dışında kalan gelinlik ve diğer ürünlerin online üzerinden satışı için sistemimizi perakende satış yapan mağazalara ücretsiz olarak açacağız. Böyle günlerde birlik içinde olarak birbirimize daha çok destek olmalıyız” dedi.


Hibya Haber Ajansı