news-details

CNN Trump'ın Canlı Basın Toplantısını Kesti

Dış Haberler, 14 Nisan (HİBYA) – CNN ve bir çok yayın kuruluşu ABD Başkanı Donald Trump'ın Pazartesi günkü basın toplantısını 'seçim propagandası' yaptığı gerekçesiyle kesti.

CNN program müdürü John King Trump'ın kestikleri basın toplantısını "Bu saf bir propagandaydı" diye değerlendirdi.

Donald Trump'ın ABD'deki corona salgınındaki durumla ilgili günlük basın toplantısını, Başkanlık seçimi kampanyasına dönüştürmesinin Pazartesi günü Beyaz Saray'daki basın toplantısında deneyimli gazetecileri de şaşkınlığa düşürdüğü belirtiliyor.

Basın toplantısı Covid-19'a yönelik çalışma hakkında bir rapor yerine, Trump'ın korona krizindeki eylemlerini öven birkaç dakikalık bir video gösterisiyle başladı, bu videoya göre Trump,"belki yüz binlerce" Amerikalının hayatını kurtardı.

Videoda, Ocak ayının sonlarında ve Şubat ayının başlarında çeşitli haber kanallarında yayınlanan dört kısa kliple "Medya başından itibaren riski önemsemedi" ifadesiyle medyaya saldırıldı.

Ardından da aksine Trump'ın corona virüsüne karşı ne kadar kararlı davrandığının müzik eşliğinde anlatıldığı eski haber klipleri gösterildi.

Bunun üzerine bir kaç yayın kuruluşu, basın toplantısında video yayınlanırken, bunu protesto etmek için yayınlarını kesintiye uğrattı.

CNN haber Sunucusu John King olayı ''Bu sadece bir kampanya videosu değil, vergi mükelleflerinin pahasına yayınlanan saf propagandaydı. Tabii ki aldığı kararları savunmaya hakkı var, ama böyle bir şeyle şimdiye kadar hiç karşılaşmadım'' diye yorumladı.

Basın toplantısının soru cevap bölümünde de Trump basını yalan habercilikle suçlayarak böyle gazetelerin, özellikle de New York Tımes'ın kapanmak zorunda kalma umudunu dile getirdi.

İktidarı ve tutumumun sorgulayan sorulara da Başkan Trump ''Birisi ABD Başkanı ise, tüm otorite kendisindedir'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı