news-details

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Destekleyici Fed toplantı tutanaklarıyla alıcılı seyir izledi

Dün ABD piyasaları, Fed’in politika faizinin %1,50-1,75 aralığında sabit tuttuğu toplantıya ilişkin yayımlanan toplantı tutanaklarında mevcut para politikası duruşunun bir süre daha uygun kalmaya devam edeceği yönündeki açıklamalarla alıcılı seyir izledi. Dow Jones endeksi %0,40 yükselişle 29.348 puan, S&P 500 endeksi %0,47 artışla 3.386 puan ve Nasdaq endeksi de %0,87 değer kazancıyla 9.817 puan seviyesinden günü tamamladı. Sektörler tarafında enerji, bilgi teknolojileri en iyi performans gösteren sektörler olurken, gayrimenkul ve kamu hizmetleri sektörleri negatif ayrıştı.

Asya’da fiyatlamalar: Azalan risk alma iştahı ile karışık seyir izliyor

Bu sabah Asya ve GOÜ piyasaları ise, Çin Merkez Bankası’nın kredi faiz oranını beklentilerle uyumlu 10 baz puan indirimle %4,05’e indirmesi karşısında, Japonya’da virüsten iki kişinin hayatını kaybettiğini bildimesi ve Güney Kore’de vaka sayısının artmasıyla virüsün Çin dışında yayılımına yönelik artan endişeler nedeniyle karışık seyir izliyor. Bu doğrultuda, Shangai ve Nikkei endeksleri sırasıyla %1,00 ve 0,40 değer kazanırken, Hang Seng ve KOSPI endeksleri sırasıyla %0,70 ve %0,52 azalışlar kaydediyor. ABD vadelilerde de alıcılı seyir hakim.

Avrupa’da fiyatlamalar: Artan risk iştahı nedeniyle alıcılı seyir izledi​

Dün Avrupa piyasaları, koronavirüsünün neden olduğu can kaybının günlük bazda azalıyor olması ve olumsuz etkinin kısa vadeli olacağına yönelik beklentilerin öne çıkmasıyla alıcılı seyir izledi. Stoxx 50 ve Dax sırasıyla %0,75 ve %0,79 artıda kapanırken, CAC 40 ve FTSE 100 endeksleri de sırasıyla %0,90 ve %1,02 yükseldi.

Kaynak:Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı