news-details

Şirket haberleri

RHEAG… Borsa Alt Pazar'da işlem görmekte olan RHEA GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ'nin ticaret unvanının ICU GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ olarak değişmesi nedeniyle, bülten adı 06/06/2023 tarihinden itibaren ICU GIRISIM olarak değiştirilecektir.

ESEN… 18.10.2022 tarihli KAP açıklamamızda belirttiği üzere, Şirketin Güneş Enerji Santralleri müteahhitlik faaliyetleri kapsamında Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.ile Mercedes Benz Türk A.Ş arasında "Mercedes Genel Müdürlük Çatı Öztüketim Güneş Enerji Santrali" kurulumu için KDV hariç 3.420.902,00 USD bedelle sözleşme imzalanmıştı. Sözleşmeye konu ÇATI TİPİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ kurulumu tamamlanmış ve ilgili kurumlar nezdinde kabulleri yapılmış olup, santral enerji üretimine başlamıştır.

EKGYO… Şirket projelerinden İstanbul Çekmeköy 568/4 Parsel İlkokul Binası ve 566/4 Parsel Dini Tesis İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin Yer Teslimi, Yüklenici MFA Taah. İnş. ve Tic. A.Ş. ye 05.06.2023 Pazartesi günü yapılmıştır.

PEGYO… Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 24.08.2022 tarihli Yönetim Kurulu kararına istinaden; 05.06.2023 tarihinde, Şirket ile Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt ve Umman'da faaliyet gösteren yatırım fonlarının ülkemizdeki temsilciliğini yapmakta olan ve Körfez menşeli fonların ülkemizdeki yatırım süreçlerininin planlamasını yürüten Hashim Group bünyesindeki gayrimenkul yatırım şirketi Property Expo Gayrimenkul Danışmanlık Tic. A.Ş. arasında, Şirketin portföyünde bulunan gayrimenkuller için Körfez bölgesindeki yatırımcılara yönelik olarak her türlü iş geliştirme ve Türkiye'de geliştirilecek her türlü yeni gayrimenkul projesinde Şirketimiz ve Körfez menşeli yatırım fonları arasında aracılık edilmesi hususunda, altı ay süreli bağlayıcı olmayan iyi niyet ve iş birliği sözleşmesi imzalanmıştır.

CWENE… Şirket tarafından Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1.Kısım'da yer alan Antalya İli, Döşemealtı İlçesi, Kömürcüler Mahallesi, 27638 Ada 1 Parsel numaralı Betonarme Fabrika ve Arsa niteliğindeki taşınmazın, üzerindeki ipotek ve takyidatları ile birlikte KDV Dahil toplam 847.000.000,00 TL (SekizYüzKırkYediMilyonTürkLirası) bedel üzerinden özkaynaktan karşılanmak üzere satın alınmasına, Söz konusu taşınmazın devir tarihi itibariyle üzerinde bulunan mevcut ipotek ve diğer takyidatlarıyla birlikte devralınmasına, İpotekler ve diğer takyidatlara ilişkin yaklaşık 465.000.000,00 TL(DörtYüzAltmışBeşMilyonTürkLirası) olan borçların güncel borç bakiyeleri alınarak toplam satış bedelinden mahsup edilmek üzere ilgili kurum ve kuruluşlara şirketimiz tarafından peşin ödenerek taşınmaz üzerindeki ipotek ve takyidatların kaldırılmasına, Taşınmazın toplam alış bedelinden kalan tutarın, tapu devir tarihinden itibaren 6 ay sonra ödemeye başlamak üzere aylık taksitler halinde toplam 17 taksitte ödenmesine karar verilmiştir. Söz konusu taşınmaz ipotek ve takyidatları ile birlikte 05.06.2023 tarihinde tapu müdürlüğü nezdinde satın alınmıştır.

CELHA… Kocaeli Kartepe'de bulunan Üretim Tesislerine yapılacak KAM1 projeleri kapsamındaki tevsi yatırımları ile ilgili olarak; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden 260.071.647 TL tutarında 554278 Belge No'lu; KDV İstisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Vergi İndirimi, Gümrük Vergisi Muafiyeti destek unsurlu "Yatırım Teşvik Belgesi" alınmıştır. Söz konusu belgenin bitiş tarihi 18.04.2026 olup, teşvik konusu kalemler, uzun vadeli potansiyel yatırımları içerdiğinden, günün ekonomik koşulları ve şirketin finansal durumuna göre değerlendirilerek ilgili yatırımın yapılıp yapılmamasına ve teşvik süresinin uzatılıp uzatılmamasına süreç içinde karar verilecektir.

Kaynak A1 Capital

  Hibya Haber Ajansı