news-details

EUR/TRY analizi

EUR/TRY paritesi Perşembe gününe 7.7540 bölgesi civarında başladı ve sabah saatlerinde 7.8530 bölgesine doğru yükseliş kaydetti. Öğle saatlerinde dirençle karşılaşan parite yönünü aşağıya çevirdi ve 7.70 bölgesinin altına gerileyerek 7.62 seviyesinde gün içi dip seviyelerine doğru hareket etti. Fakat kapanışa doğru Türk Lirası’nda gelen toparlanma EURTRY’nin aşağı yönlü görünümünü korumasına olanak verdi.

 

Dün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Yurtdışında kurulu BNP Paribas, Citibank NA ve UBS AG bankalarının TL yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirtti ve "Yurtdışında kurulu bu bankalar ile bir bacağı TL olan döviz işlemi yapılmayacak” açıklamasında bulundu.

 

Diğer taraftan Dolar’daki zayıflama karşısında Euro para biriminde de Dolar karşısında değer kazanımı oluştu.

 

Teknik olarak incelediğimizde, çaprazın dün 7,8530 seviyesinde dirençle karşılaştığı gözlendi. Bugün 7,62 destek seviyesinin üzerinde kaldığı sürece yukarı doğru eğilimin devam etmesi durumunda sırası ile 7,71, 7,75 ve 7,80 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile kurdaki eğilimin aşağı yönlü olmasında ise 7,6250, 7,5970 ve 7,53 destek seviyeleri takibimizde olacak.

Kaynak:AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı