news-details

Ons altın vadeli işlem sözleşmesi

Haziran ayı vadeli Altın kontratı, haftanın dördüncü işlem gününü %0.77 yükselişle 1715 seviyesinde tamamladı.

Haftanın ilk iki işlem gününe zayıf veri akışı hakimken ABD ile Çin arasındaki gerilim ve ABD'deki geniş çaplı protestoların güvenli varlık talebi olarak Altın'a destek sağladığını gördük. Önceki gün ise beklentilerin üzerinde açıklanan ABD verileri ile sert geri çekilme yaşayan kontratta dün tepki alımları ile yükselişler gördük. ABD ve Çin arasında devam eden gerilim ile ABD'deki geniş çaplı protestolara bağlı olarak artabilecek güvenli varlık talebi Ons Altın'a destek sağlamaya devam edebilir. Bugün ise gözler yine ABD’de açıklanacak olan tarım dışı istihdam veri setinde olacak. Açıklanacak verilere bağlı olarak kontratta oynaklığın artığını görebiliriz.

Haftanın son işlem gününde ABD-Çin gerilimi ile ekonomilerin açılması arasında hangi tarafın ağır basacağına dair fiyatlamaların etkilerini takip edeceğiz.

 

Güne yükselişle başlayan ve gün içerisinde de yükselişine devam eden kontrat günü artıda noktaladı. Kontratta yükselişin sürmesi halinde 1720 ve 1720 direnç seviyeleri test edilebilir. Gün içerisinde açıklanacak verilere bağlı olarak geri çekilmeler yaşanması durumunda ise 1708 ve 1700 destek seviyelerini takip edeceğiz.

Destekler: 1708 / 1700 / 1690

Dirençler: 1720 / 1727 / 1735

Kaynak AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı