news-details

İMOB’a yabancı ziyaretçi yüzde 16 arttı

 

Türkiye mobilya sektörünün tüm paydaşlarını aynı çatı altında buluşturan İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı 148.718 toplam ziyaretçi ile kapılarını kapattı. Başta Amerika ve Çin olmak üzere Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu’nun hedef ülkelerinden 50 bine yakın yabancı ziyaretçiyi ağırlayan fuar, ikili görüşmeler dâhil yaklaşık 2 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşarak önemli bir başarı elde etti. 

Türkiye ekonomisinin en önemli taşlarından biri olan ve mobilya sanayisini tek çatı altında buluşturmak için bu yıl 16. kez düzenlenen İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, 26 Ocak 2020 Pazar günü sona erdi.  Türkiye ekonomisinin 2023 vizyonu çerçevesinde mobilya endüstrisinin ihracat hedeflerine ulaşmasında her geçen yıl katkısını artıran fuar, katılımcılardan tam not aldı.

Dünyanın en büyük iki mobilya fuarından biri olan İMOB, İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, MOSFED ve Ticaret Bakanlığı işbirliği ile düzenlenirken destekçisi ise KOSGEB oldu. Yerli ve yabancı 750’nin üzerinde firmanın yeni sezon ürünlerinin tanıtıldığı fuar, 6 gün içerisinde 132 ülkeden 44.865’i yabancı olmak üzere toplam 148.718 sektör profesyonelini ağırladı. Geçen yıl  38.816 yabancı satın almacıyı ağırlayan fuar, bu yıl yabancı ziyaretçide yüzde 16’lık bir artış grafiği yakaladı.

 160.000 metrekarelik toplam 13 salonda misafirlerini aynı çatı altında buluştura fuar,  yabancı ziyaretçi sayısıyla da tarihe geçti. Türk mobilya gücünü ve tasarım zenginliği gösteren sektörün en büyük fuarı CNR İMOB, katılımcılarına yeni hedef pazarlara yönelik iş geliştirme olanakları sunarak B2B görüşmeleri sayesinde yaklaşık 2 milyar dolar iş bağlantısına da zemin hazırladı.

Hibya Haber Ajansı