news-details

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs salgını nedeniyle küresel acil durum ilan etti.

(Trump'ın Ortadoğu Planı) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu bir işgal projesidir. Kudüs satılık değildir.

ABD Temsilciler Meclisi, İran ile olası bir savaşın finansmanını engelleyen tasarıyı onayladı

Moody’s: İngiltere ile AB arasında gevşek bağlar ekonomik temeli zayıflatır .

Çin’de Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni tip koronavirüs salgınında can kaybı 213, virüsten etkilenen kişi sayısı 9.692’ye yükseldi.

Koronavirüs Fransa'da 6'ya Almanya’da 5’e yükseldi, ABD'de ilk kez kişiden kişiye bulaştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brein ile telefonda görüştü. Görüşmede Libya ve Suriye konuları ele alındı.

Ne Olacak?

İçeride Dış Ticaret Dengesi açıklanacakken, Euro Bölgesi’nde GSYH açıklanacak. Çin’de Piyasalar ise tatil sebebiyle kapalı.

İngiltere bugün AB’den ayrılacak.

S&P’nin Türkiye notunun bugün açıklaması bekleniyor.

Bugün açıklanması beklenen bilanço: AKBNK

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif yukarı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

 

 

İnfo Yatırım Günlük Bülten

 

BİST100 endeksinde hafif yukarı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Koronavirüsünün endişesinin hakim olduğu piyasalarda baskı ediyor. Asya piyasalarındaki düşüş, doların TL karşısında değer kazanmasıyla birlikte BİST100 endeksi güne %0,38 azalışla 119.230 seviyesinden başladı. Açılışın ardından piyasalar TCMB’nin enflasyon sunumunu takip etti. TCMB Başkanı Uysal 2020 ve 2021 yıllarındaki TÜFE beklentisinin değişmediğini ifade etti.

Öğle saatlerine doğru artan satışlarla endeks günün en düşük seviyesi olan 118.225’i gördü. Piyasa kapanışına doğru ABD tarafından GSYH verisi geldi. Beklentilerin hafif üstünde gelen GSYH(%2,10 artış) verisi sonrasında piyasalarda alış meydana geldi.

Bankacılık hisseleri önderliğinde kayıplarını kapatan BİST100 endeksi günü 0,13 yükselişle 119.850 seviyesinden kapattı.

İçeride Dış Ticaret Dengesi açıklanacakken, Euro Bölgesi’nde GSYH açıklanacak. Çin’de Piyasalar ise tatil sebebiyle kapalı.

Endeksin pozitife dönmesi durumunda takip edeceğimiz direnç seviyeleri 121.000 – 121.800 – 122.500 olacak. Kar satışlarının devamı durumunda ise destek seviyeleri ise 119.200 – 118.500 – 117.700 olacak.

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı