news-details

Emlak Konut'un ilk çeyrek karı 124 milyon TL oldu

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin 2020 yılı ilk çeyrek raporu açıklandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan raporda değerlendirme yapan Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, 2020 yılının ilk çeyreğinde 707 milyon TL olan satış değeri hedeflerinim aşarak 1 milyar 203 milyon TL değerinde bağımsız bölümün satışını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Ayrıca 88 bin metrekare olan satış hedefini ikiye katlayarak 168 bin metrekarelik satış alanına ulaştıklarına işaret eden Gedikli, ''2020 yılı ilk çeyreğinde 600'den fazla bağımsız bölümün teslimini gerçekleştik. Yıl içinde kısmi geçici kabullerini tamamlamayı hedeflediğimiz 12 gelir paylaşımı projemizin 56'sının ön satışını tamamladık. Söz konusu projelerimizde inşaat ilerleme oranımız yüzde 76 seviyesindedir. 2023 yılına kadar tamamlanması planlanan projelerimizin yüzde 48'inin satışını bugün itibariyle tamamlamış durumdayız.'' ifadesini kullandı.

Gedikli, devam eden gelir paylaşımı projelerinde, minimum garanti edilen Emlak Konut karının
toplam 4 milyar 572 milyon TL olduğunu belirterek, şunları paylaştı:

''Bu çeyrek içerisinde tamamlamış olduğumuz projelerle birlikte ilk çeyrek karımız 124 milyon TL olarak gerçekleşti. Buna ilaveten, 2020 yılı için planlamış olduğumuz ihalelere de ivedilikle başladık. Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz ihalelerde ulaştığımız toplam satış geliri 2 milyar 490 milyon TL, şirket payı toplam geliri 881 3 milyon TL oldu. Bu ihalelerden elde ettiğimiz çarpan ise 2.24 seviyesinde gerçekleşti. Bu arsalarımızın daha yüksek potansiyel taşıdığını ve projelerin tamamlanmasıyla birlikte daha yüksek çarpan oranlarına ulaşacağımızı düşünüyorum.''
 


Hibya Haber Ajansı