news-details

ZUBİZU üyelerinin Sevgililer Günü harcamalarının yüzde 49’u yeme içme sektöründe gerçekleşti

ZUBİZU üyelerinin Sevgililer Günü’nde yaptıkları harcamaların yüzde 49’u yeme içme sektöründe gerçekleşti. Yeme içme harcamalarının geçen yıla oranla payı yüzde 44 artış gösterdi. Sevgililer Günü’nde İtalyan mutfağı favori tercihler arasında oldu.

 

Bu yıl Sevgililer Günü’nde elektronik, araç kiralama, seyahat, güzellik bakım ve online alışveriş harcamalarında artış görüldü.

Elektronik ürünler yine erkeklerin vazgeçilmez hediyesi oldu. Erkek üyelerin hediye tercihlerini elektronik kategorisine kaydırmasıyla bu kategorideki işlem sayısı yüzde 42 oranında arttı.

Hem dünyada hem ülkemizde her geçen gün kullanımı artan online alışveriş, Sevgililer Günü'nde yine son dakika alışveriş yapanların kurtarıcısı oldu. Online alışveriş kanalından yapılan hediye harcamaları geçen yıla oranla dört kat arttı.

 

Kayak tatilleri ZUBİZU üyelerinin tercih ettiği Sevgililer Günü hediyelerinden biri oldu. Araç kiralama harcamaları ise geçen yıla oranla ikiye katlandı. Güzellik- bakım kategorisindeki işlem adedi ise geçen yıla oranla yüzde 47 artış gösterdi.

 

ZUBİZU Sevgililer Günü Anketinde Çarpıcı Sonuçlar

Türkiye’nin dört bir yanından ilgiyle karşılanan, ZUBİZU üyeleri arasında yapılan Sevgililer Günü anketinin sonuçları paylaşıldı. Sevgililer Günü herkes için farklı anlamlar ifade ediyor. Kimileri sevgilisiyle güzel bir gün geçirme fırsatı kimileri ise mecburi bir kutlama olarak görüyor.

 

Erkekler bu yıl kadınlara göre daha romantik

Geçtiğimiz yıla kıyasla bu yıl erkekler Sevgililer Günü’ne daha çok önem veriyor. Ankete katılan erkeklerin %42’si “Sevgililer Günü sizin için ne ifade ediyor?” sorusuna “Aşk ve Romantizm” cevabını verirken yarısından fazlası da dışarıda romantik bir yemekle kutlamayı tercih ettiğini söylüyor. Bu yıl günler öncesinden başlayan restoran rezervasyonları da romantik bir akşam yemeğinin ne kadar çok tercih edildiğini gösteriyor.

 

 

ZUBİZU üyeleri klasikleri seviyor

Romantizmin sembolleri yine klasikler oldu. Romantizm ve Sevgililer Günü deyince ZUBİZU üyelerinin aklına Aşk-ı Memnu’nun Bihter ve Behlül karakterleri ile Sezen Aksu’nun eski şarkıları geliyor. Hem erkek hem kadın üyeler Sevgililer Günü kutlaması için en çok aşıklar şehri Paris ve Roma gibi romantik destinasyonları hayal ediyor.


Hibya Haber Ajansı