news-details

Geleceğin mesleği mekatronik mühendisliği

Çok geniş bir uygulama alanı olan Mekatronik mühendisliği geleceği şekillendirecek

Hisar Okulları öğrencilerinin mekatronik alanındaki başarısı

Hibrid araçlar geliştirerek sürdürülebilir bir çevreye hizmet eden, kalp pili gibi medikal buluşlarla bireylerin yaşam kalitesini yükselten mekatronik mühendisliği, çok geniş bir uygulama alanı olan ve geleceği şekillendirecek disiplinler arası mesleklerinden biri olmaya devam ediyor. Geleceğin dünyasına yön verecek bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Hisar Okulları bu alanda yaptığı çalışmalarla, öğrencilerini destekleyerek onların yeni başarıları için zemin hazırlıyor.

İlk kez 1969 yılında Japon bir mühendis tarafından kullanılan “mekatronik” kelimesi makine ve elektronik mühendisliği alanlarının birleşmesi anlamına geliyor. Mühendislik eğitiminde disiplinler arası bir dal olarak kabul edilen mekatronik uzmanları çağın meslekleri olan ve ülkelerin ekonomik kalkınmasına pozitif etki eden biyomedikal, otomotiv, kontrol, haberleşme, yazılım, robotik ve malzeme üretimi ve kontrolü gibi alanlarda çalışabiliyorlar.

Öğrencilerini çağa hazırlama konusunda dünyadaki benzerleri ile eş zamanlı olarak sürekli güncellenen öğretim programları uygulayan ve mekatronik konusunda öğrencilerini destekleyen Hisar Okulları bünyesinde proje üreten mekatronik takımları Mart ayında yeni bir başarıya imza attı.

Öğrenciler VEX Robotics turnuvasında 6 ödül kazandılar

Hisar mekatronik takımları Techno Tigers, Mechaminds, Hemlock ve Hestia; VEX Robotics Turnuvası Türkiye Finalleri’ne katılarak sezonu Techno Tigers ve Mechaminds’ın yarı finallere ulaşmasıyla tamamladı. Hisar mekatronik takımları 2019-2020 sezonunu; 2 turnuva şampiyonluğu, 1 mükemmellik, 1 tasarım, 1 robot becerileri, 1 turnuva finalisti ve 1 jüri özel ödülü kazanarak, toplamda 6 ödülle tamamladı. Takımlar turnuva sonrası yeni projeler üstünde çalışmaya başladı. Hisar mekatronik takımlarının çalışmaları mechatronics.hisarschool.k12.tr websitesinden veya @hisarmechatronics instagram sayfasından takip edilebilir.


Hibya Haber Ajansı