news-details

Şirket haberleri

ATSYH – Şirket iştiraki Naviga Tekstil ile Nazenin Kardeşler arasında 0,29 milyon dolar bedelli kumaş satış protokolü imzalandığı açıklandı.

BEYAZ – 112 gün vadeli 33 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

BUCIM & BURCE – Şirket ile Türk Metal Sendikası arasında gerçekleşecek yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başladığı açıklandı.

COSMO – VBTS kapsamında şirket paylarına 11 Kasım’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.

DAPGM – Yeni Levent projesinin yüklenicisi ile yapılan sözleşmeye ek protokol ile 1,9 milyar TL olan Asgari Şirket Payı Toplam Gelirinin 2,3 milyar TL’ye yükseldiği açıklandı. CELHA’nın 12 Ekim kapanışına göre piyasa değeri 670,2 milyon TL.DOHOL, CELHA’daki %70’lik payını 27 milyon euroya satmak için anlaşma sağladı. Euro’nun anlık fiyatı olarak 17,99 TL’yi baz alırsak %70’i 485 milyon TL’ye satılacak. (İşlemler gerçekleştiğinde kur belli olacak)%100’ünün 693,9 milyon TL olduğunu anlık konjonktürde baz alırsak piyasa değerinin yaklaşık %3 üstünde paylar satılacaktır.

EKGYO –

Yeni Levent projesinin yüklenicisi ile yapılan sözleşmeye ek protokol ile 1,2 milyar TL olan Asgari Şirket Payı Toplam Gelirinin 1,6 milyar TL’ye yükseldiği açıklandı.

Muğla Bodrum Ortakent Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. Oturumunun 25 Ekim’de yapılacağı açıklandı.

EREGL – 177 gün vadeli 1,1 milyar TL tutarında bono ihraç edildi.

GESAN –

Şirketin %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji’nin halka arzı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

Şirketin Aras Elektrik Dağıtım tarafından gerçekleştirilen 1.500 Adet Fider Yönetim Rölesi Alımı ihalesine katılarak 2,0 milyon euro ile en avantajlı teklifin verildiği açıklandı.

HUNER & KONTR – VBTS kapsamında şirket paylarına 11 Kasım’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

IDEAS – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun %27’sinin yatırım harcamalarında, %21’inin işletme sermayesi ihtiyacında, %47’sinin mevcut iştiraklerin finansmanında kullanılmasında, %5’inin ise borç ödemelerinde kullanılmasının planlandığı açıklandı.

INDES – 1,5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

INFO –

Van İrtibat Bürosu açılması kapsamında SPK’ya başvuru yapılmasına karar verildiği açıklandı.

Şirket paylarının geri alınması kapsamında 10.000.000 adet paya karşılık 80 milyon TL kaynak ayrılmasına kadar verildiği açıklandı.

ISGSY – Şirketin %83,57 ortağı olduğu Mikla Yiyecek bünyesinde yer alan Mikla Restaurant’ın Michelin Rehberinde yer alarak 1 Michelin Yıldızı ile derecelendirildiği açıklandı.

KLYSN – Al-Razavi Vakfındaki yönetim değişikliği sebebi ile yüklenici Mammut Construction Co. tarafından teslim alınmamış, alınmayan ürün bedelleri için 2018 yılında yapılan karşılıklı mutabakat sonucu şirketin 0,10 milyon euro alacaklı olduğunun kabul edildiği açıklandı.

KONTR – İSKİ tarafından düzenlenen Mevcut Katodik Koruma Sisteminin Revizyonu, Uzaktan İzlenilmesi Ve Kontrol Edilmesi İşleri ihalesine verilen teklifin 74,9 milyon TL ile en iyi teklif olduğu açıklandı.

LOGO – Figopara’nın sermayesinin %4,02’sinin 2 milyon dolara devralınmasına ilişkin iştirak sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

MPARK – 178 gün vadeli 100 milyon TL tutarında kira sertifikası ihraç edildiği açıklandı.

NETAS – Şirketin TTKOM ile imzalanan WiFi – 5 Home Gateway Çerçeve Tedarik Sözleşmesi kapsamında TTKOM’dan WiFi – 5 destekli fiber modem tedariki için 3,1 milyon dolarlık sipariş aldığı açıklandı.

PEKGY – Sermaye artırımından elde edilen fonun 29 milyon TL’sinin, 20,7 milyon eurosunun ve 2,0 milyon sterlinin yatırımların finansmanında kullanılacağı, 158.798.555 ve 1,5 milyon eurosunun ise borç ödemelerde kullanılmasının planlandığı açıklandı.

RALYH – Şirketin bağlı ortaklığı Hera Teknik’in TOKİ tarafından düzenlenen Kars Merkez İlçesi, Karacaören Mahallesi 327 Adet Konut İnşaatı, Sarıkamış İlçesi Tören Alanı ve Parkına Ait İlave İmalatlar İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesinin 299,2 milyon TL bedelle sözleşmesinin imzalandığı açıklandı.

RYGYO – Kocaeli Gebze’deki 51.063 m2’lik deponun 15.000 m2’lik depolama alanının 11 yıllığına Mercedez Benz Otomotive kiraya verildiği, 11 yılda 33 milyon euro gelir elde edilmesinin beklendiği açıklandı.

SAYAS – Şirketin 2022 yılının dördüncü çeyreğinde Ateş Wind Power'a rüzgar türbini ve türbin kulesi aksamları ile ticari mal satışlarından yaklaşık 3,1 milyon euro ciro elde edilmesinin beklendiği açıklandı.

SNGYO – İstanbul Ümraniye’deki 22.965 m2’lik arsa için Arı Finansal Kiralama ile Düzenlenme Şeklinde Arsa Payı Karşılığı İnşaat ve Hasılat Paylaşım Sözleşmesi imzalandığı açıklanırken, şirket payının %60 olacağı açıklandı.

SRVGY – Şirketin 2021 yıl sonu finansallarında %94 oranında pay sahibi olduğu OSWE Real Estate GMBH'tan alınan borçların hesaplamaya katılmaması nedeniyle borçlanma sınırının sehven %99,14 olarak hesaplandığı, doğrusunun %619,6 olduğu ve 2022 yılı ilk çeyreğinde bu şekilde yer aldığı açıklanırken, %500 sınırının aşılması neticesinde SPK tarafından aykırılığın giderilmesi için 31 Aralık 2023’e kadar süre verildiği açıklandı.

SMRTG – Şirket ile yurtiçinde yerleşik iki farklı müşteri arasında GES projesi için 1,2 milyon dolarlık sözleşme imzalandığı açıklandı.

USAK – Şirketin yatırım teşvik belgesi kapsamında devam eden modernizasyon yatırımları için gereken ithal makine teçhizatların temin sürecinin tamamlandığı ve modernizasyon çalışmalarının yapılabilmesi için 15 Ekim’den itibaren 3 adet pişirme fırınının geçici olarak kapatılmasına karar verildiği açıklandı.

VAKFN – 2 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı