news-details

Nutanix, Udacity iş birliği kapsamında Hybrid Cloud Nanodegree programıyla burs fırsatı sağlıyor

Kurumsal bulut bilişim sektörünün liderlerinden Nutanix (NASDAQ: NTNX), global çevrim içi eğitim platformu Udacity ile iş birliği yaparak yeni Hybrid Cloud Nanodegree programını başlattığını duyurdu. Bu program, BT altyapılarını geliştirmek isteyen kurumlar için hayati önem taşıyan bulut teknolojileri pazarında eğitim fırsatları doğuracak. Nutanix, yapılan iş birliği çerçevesinde BT profesyonellerinin bu girişimle ilgili bilgi birikimini artırmalarına yardımcı olmak için 5000 kişiye burs verecek.

Buluta taşınan hizmet sayısı arttıkça, hibrit bir modelde yerel ve açık buluta yayılan bu altyapıları düzgün bir şekilde yönetmek için BT ekipleri gerekli bilgi ve uzmanlığa erişme ihtiyacı duyuyor. Hibrit bulut teknolojisi büyüyüp gelişse de bu alandaki eğitim olanakları çok kısıtlı. Nutanix’in gerçekleştirdiği Kurumsal Bulut Endeksi anketinde, katılımcıların %85’i hibrit bulutu ideal işletim modeli olarak gösterdi. Ancak, katılımcıların %32’si şirketlerinde hibrit bulut alanında uzman kişilerin bulunmadığını dile getirdi.

Nutanix bu eğitim açığını kapatmak için Udacity ile iş birliği yaparak, deneyimli BT profesyonellerinin bilgi birikimini artıracak bir program hazırladı. Bu alanda profesyonel gelişim kat etmek için hazırlanan Hybrid Cloud Nanodegree programı, modern özel bulut mimarisi ve hibrit uygulama kurulumu konularını kapsıyor. Program geleneksel iş uygulamalarını, eski altyapıları veya açık bulut altyapısındaki buluta özgü uygulamaları yöneten kişilere hitap ediyor.

“Nutanix olarak ana hedeflerimizden biri bulut teknolojisi profesyonellerinin bu gelişen alandaki yeniliklere adapte olmasını sağlamak.” diyen Nutanix CIO’su Wendy M. Pfeiffer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Udacity ile birlikte Hybrid Cloud Nanodegree burs programını geliştirerek bulut bilişim konusunda önde gelen binlerce profesyonele erişeceğimiz için heyecanlıyız.”

Bulut ortamındaki eğitim düzeyini artırmak isteyen tüm katılımcılara fırsat sunan Udacity, Nutanix Hybrid Cloud Scholarship programına başvuruları toplamaya başladı. Udacity, burs programının ilk aşamasında Hybrid Cloud Fundamentals kursuna katılacak 5000 kişi seçecek. Bu 5000 öğrenci arasında ilk 500’e giren öğrenciler Hybrid Cloud Nanodegree programına tam burslu olarak katılacak.

“Udacity olarak profesyonellere kendi alanlarında en çok aranan, geleceğe dönük becerileri kazandırmak için çalışıyoruz.” diyen Udacity CEO’su Gabe Dalporto, sözlerine şöyle devam etti: “Bulut bilişim sektörünün öncülerinden Nutanix ile yeni ve son teknoloji Hybrid Cloud Nanodegree programını oluşturduğumuz için mutluyuz.”

Hybrid Cloud Nanodegree programı dört konuya odaklanacak:

  • Modern özel bulut altyapısı: Sanal makineler ve gelişmiş hizmetler için ölçeklenebilir ve dağıtık depolama, ağ ve bilgi işlem ortamı sunan bir hiper bütünleşik küme kurulumu ve yönetimi.
  • Hibrit bulut uygulaması tasarımı: Birden fazla altyapı için hibrit bulut iş yükü yönetiminin ve tasarımının gelişimi.
  • Özel bulutun otomasyonu: Finansal analizler ve kotalara göre isteğe bağlı yerinde self-servis iş yüklerine olanak vermek için ölçeklenebilir web uygulaması ve yaşam döngüsü operasyon modeli oluşturma.
  • Hibrit bulut altyapısı tasarımı: Açık bulut kavramları, hibrit iş yüklerinin yönetimi ve iş yüklerinin global olarak dengelenmesi.

Hybrid Cloud Nanodegree ve burs programları hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı