news-details

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

 Türkiye’de toplam coronavirüs vakası sayısı 112.261’e yükselirken, hayatını kaybeden kişi sayısı 2.900’e yükseldi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Mayıs'tan itibaren 31 ilde 3 gün süreyle sokağa çıkma yasağı olacak.

 Erdoğan: Hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz .

 Erdoğan: Son olarak ABD'ye maske, yüz koruyucu, siperlik, N95 maske, tulum ve dezenfektandan oluşan tıbbi yardım malzemelerini 28 Nisan’da gönderiyoruz .

 Dünya Sağlık Örgütü / Ghebreyesus: Coronavirüs salgınında Afrika, Doğu Avrupa, Latin Amerika ve bazı Asya ülkelerinde artan vaka sayılarından endişe duyuyorum. Salgın bitme noktasından çok uzak.

 Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Hasset: ABD ekonomisi yeni bir teşvik planı olmadan V tipi bir toparlanma görmez.

 ABD Başkanı Trump’ın dünkü programında yer alan coronavirüs salgınınına ilişkin basın toplantısı iptal edildi. Trump’ın geçen Perşembe tartışma yaratan dezenfektan açıklamasının ardından Cuma günkü toplantı sadece 22 dakika sürmüş ve Beyaz Saray’da her gün düzenlenen bilgilendirmeleri askıya alacağı söylentileri başlamıştı.

 Fed, coronavirüs salgınının ekonomik etkilerini hafifletmek amacıyla uygulamaya koyduğu belediyelere yönelik likidite imkanının kapsamını genişlettiğini duyurdu.

Ne Olacak?

 İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Mal Ticaret Dengesi verisi açıklanacak.

 Moody’s, yarın coronavirüs salgının Türkiye'nin ekonomik görünümün nasıl etkilediğini anlatacağı bir webinar düzenleyeceğini duyurdu.

 ABD'de Senato Çoğunluk Lideri McConnell,  senatörlerin gelecek hafta Washington’a döneceğini ve 4 Mayıs’ta çalışmaya başlayacaklarını açıkladı .

 Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı