news-details

Her şey, tasarım. kitabı, Arıkovanı’nda en hızlı fonlanan projelerden biri oldu.

SHERPA Blog, Arıkovanı’nda başlattığı kitlesel fonlama kampanyasıyla 100 KOLEKSİYONER’i hedefleyen ilk etabını 2 gün gibi rekor bir sürede tamamlayarak, Arıkovanı’nda en hızlı fonlanan projelerden biri oldu.

SHERPA Blog’un “Her şey, tasarım.” kitabı için başlattığı kampanya, Turkcell'in yenilikçi teknoloji ürünlerini ve girişimcileri destekleme amacıyla 2015 yılının sonunda hayata geçirdiği kitlesel fonlama platformu Arıkovanı üzerinden rekor sayılabilecek bir sürede fonlandı.

“Her şey, tasarım” kitabının kitlesel fonlama kampanyası, 2. etabında 900 DESTEKÇİ’sini daha bulmak için 13 Şubat 2020 tarihine kadar devam edecek.

“Her şey, tasarım.” kitabının ilk etap fonlaması 2 günde tamamlandı.

Sherpa Blog Genel Yayın Yönetmeni Berk Bayri, “Her şey, tasarım.” kitabı kampanyasıyla ilgili şunları aktardı;

“6 yıldır, belirli aralıklarla “Bir SHERPA Blog kitabı yapsak ne güzel olur” dedik, durduk. Nihayet, bu fikrimizi hayata geçirmek için ilk adımımızı Arıkovanı’nda atma şansını yakaladık. Bugün, 11 bin kayıtlı okura ve 30 bin aylık tekil ziyaretçi sayısına ulaşan SHERPA Blog ekibi olarak, katıldığımız etkinliklerde yayınladığımız yazıların çıktısını alıp, yazılarımızın altını çizerek beraber okuyan öğrencilerle karşılaşıyorduk. Makalelerimizi basıp zımbalayarak bizim içeriklerimizden kendileri için kitap yapan okurlarımız olduğunu gördük. Yayınladığımız içeriklere “bu yazı haftada iki kez okunmalı” gibi yorumlar geldikçe biz de dedik ki, eğer 100 okurumuz bize Arıkovanı’nda destek olursa, biz de “Her şey, tasarım.” kitabının ilk sayısını 1.000 adet basarız. Ne mutlu bize ki, şimdi o 100 koleksiyoner destekçimizi 2 gün gibi çok kısa bir sürede bulduk bile. Şimdi, 900 destekçimizi daha aramaya devam ediyoruz. Bunu mümkün kılan herkese ve her şeye minnettarız.”

Bu kitapta neler var?

Yaklaşık 200 sayfa olması planlanan “Her şey, tasarım.” kitabının dijital dünyada çalışan profesyonellerin başucu kitabı olacağını belirten Bayri, açıklamasına şunları ekledi:

“Yapay zeka ile belirlenen 20 içerik

11 bin okurumuzun 6 yıl boyunca gerçekleştirdiği etkileşimlerden ve şu ana dek

yayınladığımız içeriklerin özelliklerden oluşan devasa bir veri setini bir yapay

zeka uygulamasına verecek ve ondan bize 20 makale seçmesini isteyeceğiz.

Belirlediğimiz konularda kimler zihnimizi açabilir?

Ele aldığımız konularda bilgisine hayran olduğumuz yerli ve yabancı onlarca

yazar, akademisyen ve fikir önderi var. Bu kitapta bu kişilerle gerçekleştirdiğimiz

başka bir yerde yayınlanmamış ve yayınlanmayacak olan 10 özel röportaj yer

alacak. Bu kişilerin kimler olacağını, süreç ilerledikçe yapacağımız

bilgilendirmeler ile paylaşacağız. Mutlaka bir ipucu vermemiz gerekirse açık

bankacılık, yapay zeka ve tasarım odaklı düşünce odağında alanında tartışmasız

“bilir kişi” olan konukları 2020 öngörülerine yer vereceğiz.”

99₺ ve KOLEKSİYONER adıyla kitlesel fonlamaya katılan ilk 100 destekçi, “Her şey, tasarım.” kitabının kendi adıyla özel imzalı bir baskısına, sürprizli özel kutusunda sahip olacak. Aynı zamanda isimleri, kitabın başında ve SHERPA Blog’da yer alacak KOLEKSİYONERLER, kitabın içinde tüm SHERPA Blog eğitimlerinde 2020 sonuna kadar geçerli olacak %50 indirim kuponu bulacaklar.

900 kişilik DESTEKÇİ Paketi açıldı.

59₺ tutarında olan ve 900 kişi ile sınırlı DESTEKÇİ paketi, 16 Ocak 2020 tarihinde açıldı. Bu paketi satın alarak katkı sağlayan DESTEKÇİ’lerin isimleri SHERPA Blog’da yayınlanacak ve “Her şey, tasarım” kitabının bir adet baskısına ve SHERPA Blog eğitimlerinde 2020 sonuna kadar geçerli olacak %20 indirim kuponuna sahip olacaklar.

100 KOLEKSİYONER ve 900 DESTEKÇİ, 13 Şubat’da Arıkovanı’nda açıklanacak.

Kitlesel fonlama kampanyası 13 Ocak 2020 tarihinde Arıkovanı sayfasından başlayan ve 2 günü gibi rekor bir sürede 100 KOLEKSİYONER’ini bulan “Her şey, tasarım.” kitabı, 13 Şubat 2020 tarihine kadar devam ederek 900 DESTEKÇİ’ye daha ulaşmayı hedefliyor. İlk 100 KOLEKSİYONER ve 900 kişiyi bulması beklenen DESTEKÇİLER, Arıkovanı’ndan (https://arikovani.com/projeler/her-sey-tasarim-sayi-1-2020/detay) duyurulacak.

Paylaşmayı misyon edindik.

Bugün, 40 bin aylık oturuma ve 30 bin aylık tekil ziyaretçi sayısına ulaşan SHERPA Blog; 659 makale, 118 röportaj, 49 kitap, 6 rapor ve 49 online eğitimin bulunduğu sektörünün en çok okunan dijital mecralarından biri haline geldi. Aynı zamanda, canlı webinarlar gerçekleştirerek, spesifik konulardaki bilgi havuzunu genişletmeye devam edecek olan SHERPA Blog, “video dersler” gibi farklı içerik formatlarıyla da online eğitim alanında bilinen ve güven duyulan bir mecra olmayı sürdürmeyi hedefliyor.


Hibya Haber Ajansı