news-details

Günlük Strateji Bülteni

BIST100 endeksi pazartesi günü, %2,22 oranında kazançla 101.982 puandan tamamladı. Endeksin günlük hareket bandı 100.896-102.224 aralığında gerçekleşirken, Bankacılık endeksi %0,72, Sınai endeks ise %0,85 oranında artışlarla günü tamamladılar. Küresel piyasalarda, Kovid-19 salgınında en kötünün geride kaldığı ve karantina tedbirlerinin kaldırılmaya devam edeceği beklentileri ile risk iştahı arttı. Ons altın, Fed'in hisse senedi ve varlık fiyatlarının koronavirüsten dolayı ciddi darbe alabileceği ve ekonomik toparlanma sürecinin gelecek yılın sonuna kadar uzayabileceği uyarısının ardından 7 yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Yurtiçi piyasalar yarın yapılacak olan Merkez Bankası (TCMB) para politikası kurulu toplantısı beklenmektedir. Bloomberg HT faiz oranı beklenti anketi sonuçlarına göre, Mayıs toplantısında 50 baz puan indirimle politika faizinin %8,75'ten %8,25 seviyesine inmesi yönünde gerçekleşti. Bayramda 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Bu sabah Asya borsaları karışık, ABD vadelileri pozitif yönde bulunuyor. Yurtiçinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Katar Merkez Bankası arasındaki swap anlaşmasının tutarı 15 milyar dolara yükseltilmesi ile dolar /TL bu sabah 6,77’ye geriledi. BİST100 endeksinde güne 103.000 seviyelerinden pozitif açılış ile başlanabilir.

Veri gündemi: Bugün, İngiltere’den ve Euro Bölgesi’nden tüketici fiyatları, Almanya’dan üretici fiyatları enflasyonu verileri, Euro Bölgesi ve yurtiçinden tüketici güveni verileri takip edilecek.

Kaynak Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı