news-details

Havuz temizleme hizmetlerine talep %230 arttı

Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut.com, yazın gelmesiyle havuz temizliği verilerini inceledi. Armut’un verilerine göre 2020’nin Mayıs ayı taleplerinde Nisan ayına oranla %230’luk bir artış olduğu gözlemlendi. Geçen sene ile karşılaştırıldığında ise 2019 Mayıs ayına oranla 2020 Mayıs’ta %35’lik bir artış söz konusu.

Bu Yaz Tatil Evde

2019 yılında yaz aylarının gelmesiyle tatile gidildiği için Mayıs’tan Haziran’a geçişte havuz temizliği ve bakım hizmetleri fazla talep görmeyerek %16’lık bir düşüş yaşanmıştı. Ancak bu sene Haziran’a girerken taleplerde azalma değil patlama yaşanıyor. İçinde bulunduğumuz Haziran ayının ilk iki haftasında havuz temizliği ve bakım hizmetlerine talepte geçen seneye oranla %65’lik bir artış görülüyor.

Bu rakamlara göre bu sene Koronavirüs pandemisi sebebiyle tatile gitmeyi tercih etmeyenler, evlerindeki havuzların bakımını ve temizliğini yaptırıyor.

Armut.com verilerine göre bakım ve temizlik istenen havuzların büyüklüğü genelde 50 metreküp oluyor. Havuz temizliği taleplerinin%40’ı haftada bir temizlik tercih ederken havuzlarının suyunda yeşillik ve bulanıklık olduğunu söyleyenlerin sayısı %54’ü buluyor. Havuz temizliği taleplerinin yüzde 63’üyse klorlu bir havuz kullandıklarını söylüyor.

Hibya Haber Ajansı