news-details

İş Yatırım'ın ilk çeyrek faaliyet raporu

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş'de, ilk çeyrek faaliyet raporu açıklandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, yılın ilk çeyreğinde ISMEN'in günlük ortalama işlem hacminin 22,4 milyon TL'ye yükseldiği bildirildi.

Mart ayı itibariyle sermayenin yüzde 28,6'sını oluşturan fiili dolaşımdaki payların yüzde 37.6'sının yabancı yatırımcı, yüzde 5,5'inin yatırım fonları, yüzde 2,3'ünün emeklilik yatırım fonları ve yüzde 54,6'sının bireysel yatırımcı sahipliğinde olduğunun aktarıldığı açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

''İş Yatırım, 2020 yılının ilk çeyreğinde 195.3 milyar TL işlem hacmi ve yüzde 9,2 payla Borsa İstanbul Pay Piyasası işlem hacminde ikinci sırada yer aldı. Toplamda yaklaşık 62 milyar TL iç borçlanma gerçekleştirildi. Bu borçlanmanın yüzde 43'ü değişken faizli, TLREF ve TÜFE’ye endeksli kıymetlerden sağlanırken yüzde 30'u iskontolu kıymetler, yüzde 18'i kuponlu kıymetler ve yüzde 9'u ise kira sertifikalarıyla karşılandı.
İş Yatırım yılın ilk çeyreğinde Borçlanma Araçları Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda 5.6 milyar TL işlem hacmi ve yüzde 3.61 payla aracı kurumlar arasında altıncı sırada yer aldı. İş Yatırım'ın bağlı ortaklığı İş Portföy üzerinden yönettiği toplam konsolide varlık büyüklüğü yılın ilk çeyreği sonunda yıllık yüzde 40,1 artışla 54,1 milyar TL'ye yükseldi. Yönetilen yatırım fonu büyüklüğü yıllık yüzde 65,6 artarak 26,1 milyar TL ile yüzde 22,2 pazar payına sahip olurken, yönetilen emeklilik fonları büyüklüğü yıllık yüzde 54,2 artışla 22,7 milyar TL'ye ulaştı ve yüzde 17,4 pazar payı elde etti. İş Yatırım yılın ilk çeyreğini nominal büyüklüğü 5,6 milyar TL olan 11 adet ihraca aracılık ederek tutar bazında en fazla borçlanma aracı ihracına aracılık faaliyetinde bulunan kurum olarak dönemi yüzde 11,9 pazar payı ile tamamladı.''


Hibya Haber Ajansı