news-details

Fed beklenmeyeni yaptı!

 

 

PİYASANIN ROTASI

Küresel piyasalar G7 telekonferansına kilitlenirken, toplantıya büyük önem atfedilmektedir. Fakat taslak metin tarafında topyekûn maliye politikaları karaları veya faiz indirimleri olmayacağı basına sızdırılırken, toplantının TSİ ile 15.00’te başlaması bekleniyor. Genel olarak telekonferansta piyasaları destekleyici söylemlerin öne çıkarak, topu Fed’e atacak bir yaklaşım şaşırtıcı olmayacaktır. Bu noktada çare G7 değil Fed olacaktır. 2020 yılı için Fed tarafında 2 tane neredeyse kesine yakın, 1 tane güçlü faiz indirimi olmak üzere 3 faiz indirimi fiyatlamalara dâhil olmaktadır. Fed’in faiz indirim senaryosu Dolar değerini baskılarken, bu durum Trump tarafından desteklenerek Fed’i büyük faiz indirimlerine çağırmaya devam etmektedir. Seçim döneminde olası zayıf Dolar hikâyesi Trump’ın siyasi yol haritasında destekleyici olacaktır.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,0283 dip seviyesinden sonra %1,15 seviyesine kadar yükselmiştir. Risk algısında ilave pozitif algı için %1,15 üzerinde takip edilebilir. Corona virüsü kaynaklı ilave haber şokunda %1 seviyesi ve altı şaşırtıcı olmayacaktır. Fakat bu noktada piyasanın %1,0283 seviyesine çok hızlı geldiği dikkate alınmalıdır.

Türkiye dinamiklerinden enflasyon verisini takip ettik. Enflasyon pozitif sürpriz gerçekleştirirken, Merkez Bankası’nın ilk çeyrek yüksek enflasyona adaptasyonu fiyat reaksiyonlarını sınırlandırmaktadır.

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı