news-details

Aksigortalılar, karbon ayak izini azaltıyor

Aksigorta, daha yeşil bir dünya için başlattığı ‘Yeşil Ofis Programı’nı tamamladı. Yaptıkları tasarruf ve uygulamalarla doğal kaynakların kullanımını azaltan Aksigorta, WWF Türkiye’den (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ‘Yeşil Ofis’ Belgesi almaya hak kazandı.

‘Bambaşka’ sigortacılık anlayışıyla insana, hayvana ve doğaya katkı sağlayan Sabancı Holding iştiraki Aksigorta, daha yeşil bir dünya hedefiyle başlatmış olduğu ‘Yeşil Ofis Programı’nı tamamladı. Ofislerde enerji ve doğal kaynakların kullanımını azaltan Aksigorta, WWF Türkiye’den (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ‘Yeşil Ofis Diploması almaya hak kazandı.

4 ton atık yağın doğayı kirletmesi engellendi

Genel müdürlük ve tüm bölge ofislerinde geri dönüşüm atık projesini hayata geçiren Aksigorta, iklimlendirme otomasyonu ile de enerji kayıplarını minimuma indirdi. Kağıt tüketiminin de en aza indirildiği şirkette, elektrik tasarrufu ve gün ışığını etkin kullanım için aydınlatma sensörü kullanılıyor. İçme sularında plastik kullanımını azaltabilmek amacıyla ters osmoz sistemine geçiş yapan Aksigorta aynı zamanda doldurulabilir cam şişe kullanımı ile plastik tüketimini önemli ölçüde düşürmüş oldu. Genel müdürlük binasındaki yemekhanede atık yağların ayrıştırılmasıyla ise organik yağlardan oluşan yaklaşık 4 ton evsel atık yağın, doğayı kirletmesi önleniyor.

Hibya Haber Ajansı