news-details

Lenovo, Fortune dergisinin Dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde

Teknoloji devi Lenovo, Fortune dergisinin ‘Dünyanın en beğenilen şirketleri’ listesine girdi. Lenovo, ‘bilgisayar sektörü’ alt kategorisinde bulunan 15 şirket arasında şirket yönetim kalitesi ve küresel rekabet gücü açısından yüksek puan alarak “En beğenilen” 8 şirketten biri oldu.

 

Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, Fortune dergisinin ‘Dünyanın en beğenilen şirketleri’ listesine seçildi. Listede, 52 farklı sektörden 10 milyar dolar veya üstü gelire sahip global şirketler yer alıyor. Lenovo, ‘bilgisayar sektörü’ alt kategorisinde bulunan 15 şirket arasında, özellikle şirket yönetim kalitesi ve küresel rekabet gücü açısından yüksek puan alarak, ‘En beğenilen’ 8 şirketten biri oldu.

 

Fortune dergisi, dünyanın en beğenilen şirketlerini tespit ederken kullandığı metodolojide, en büyük 1.000 ABD şirketi listesinden ve Fortune’un 10 milyar doların üzerinde gelire sahip global 500 ABD dışı şirket listesinden yola çıkıyor. Listeler için ilk olarak her sektördeki en yüksek gelire sahip şirketler tespit ediliyor. Bu şirketler arasından 52 sektörün en beğenilenlerini belirlemek için yönetici, direktör ve analistlerden kendi sektörlerindeki işletmeleri çeşitli kriterlere göre puanlamaları isteniyor. Şirketler yatırım değeri, yönetim ve ürün kalitesinden, sosyal sorumluluk çalışmaları ve yetenekleri çekebilme becerisine kadar uzanan dokuz kritere göre puanlanıyor.

Lenovo ayrıca Corporate Knights araştırma şirketinin gerçekleştirdiği ‘dünyanın en sürdürülebilir 100 şirketi’ arasında yer aldı. Liste, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’nda açıklandı.

 

Lenovo Hakkında

 

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) 45 milyar ABD Doları değerinde bir Fortune 500 şirketidir ve en iyi kullanıcı deneyimini yaratan akıllı cihazlar ve altyapı aracılığıyla Akıllı Dönüşümü yürüten küresel teknoloji lideridir. Lenovo, akıllı ve bağlantılı ürünlerde dünyanın en geniş portföylerinden birine sahiptir. Bunlara, akıllı telefonlar (Motorola), tabletler, kişisel bilgisayarlar (Thinkpad, Yoga, Lenovo Legion) ve iş istasyonlarının yanı sıra AR/VR (Artırılmış Gerçeklik / Sanal Gerçeklik) cihazları ile akıllı ev / ofis çözümleri dahildir. Lenovo’nun veri merkezi çözümleri (ThinkSystem, ThinkAgile), iş dünyasını ve toplumu değiştiren bağlantılar için bilgi işlem gücü ve kapasite oluşturmaktadır. Lenovo, herkesin içindeki farklı yana ilham vermek ve herkesin gelişim sağladığı daha akıllı bir gelecek oluşturmak için çalışmaktadır. Bizi LinkedInFacebookTwitterInstagramWeibo üzerinden takip edip, Storyhub üzerinden en güncel Lenovo haberlerini okuyabilir ve http://www.lenovo.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı