news-details

Milletvekili Köksal: "Eber Gölü'nü peşkeş çekenlere yazıklar olsun"

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Milletvekili Köksal, Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin temelinin Eylül 2013’te atıldığını hatırlatarak, "Projenin 2015’te biteceği söylendi, bitmedi; 2018 yılında açılacağı belirtildi, açılmadı. 2013’ten bu yana dokuz yılı geçti, projenin yarısı bile tamamlanmadı." dedi.

Milletvekili Köksal, projeyi CHP'nin tamamlayacağını öne sürerek, "Şimdi '2025 yılında bitecek' diye hala vaat veriyor AK Parti ama görüyoruz ki yıllardır yolun, bu projenin yarısını bile tamamlayamayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Tıpkı cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi yurdumuzu demir ağlarla öreceğiz, hizmet edeceğiz. Parayı çarçur etmeden yandaşlara değil vatandaşlara kullanacağız." ifadelerini kullandı.

"Eber Gölü'nü peşkeş çekenlere yazıklar olsun"

Eber Gölü'nün yangınlara maruz kaldığını iddia eden Milletvekili Köksal, şunları söyledi:

"Eber Gölü; Çay, Sultandağı, Bolvadin ilçelerimizin sınırlarında bulunan, bölgeye hayat veren, binlerce canlıya ev sahipliği yapan, geçmişten bugüne birçok hemşehrimizin ekmeğini kazandığı eşsiz bir göldür. Önce gölün altından adeta hazine değerinde olan torfu çıkarıldı. Ardından göl yangınlarla sarsıldı, içindeki birçok canlı diri diri yandı." diye konuştu.

Milletvekili Köksal, konuya ilişkin AK Parti'ye çağrıda bulunduklarını dile getirerek, "Bu çağrılarımıza karşı duyarsız kalındı. Hala göl yangınlara maruz kalıyor. Bir yandan torf çıkarılan bir yandan yangınlarla sarsılan göl, kuruyor. Göl küçüldü, sular çekildi ama AK Parti hala görmezden ve duymazdan geliyor. Gölün şu durumuna bakıp da insanın vicdanı sızlamıyorsa zaten söylenecek bir şey yoktur. Eber Gölü’nü bu hale getirenlere, yangınlara duyarsız kalanlara, gölü peşkeş çekenlere yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı