news-details

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: DSÖ’nün virüse ilişkin açıklamasının etkisiyle alıcılı seyir izledi

Koronavirüsü salgının risk iştahını zayıflatmaya devam etmesi nedeniyle güne sert düşüşle yapan ABD piyasaları, Dünya Sağlık Örgütü’nün Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınıyla ilgili "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmesine karşın Çin’e seyahat ve ülkeyle ticaret konusunda kısıtlamalar getirmemesinin ardından gelen alımlarla günü artıda kapattı. Dow Jones endeksi %0,43 artışla 28.859,44 puan seviyesine yükselirken, S&P 500 endeksi %0,31 yükselişle 3.283,66 puan seviyesinden günü tamamladı. Nasdaq endeksi de %0,26 değer kazancıyla 9.298,93 puan seviyesinden kapandı. Sektörler tarafında, DSÖ’den gelen açıklamaların beraberinde bilanço gelişmelerinin yansımaları takip edildi. Havayolları sektörü hisselerinde kazançlar %3’ü aşarken, eğlence sektörü hisseleri %2’nin üzerinde değer kazandı. Microsoft hissesi de güçlü gelen bilançosunun ardından %2,8 artış kaydetti

Asya’da fiyatlamalar: Olumlu sinyaller veren Çin PMI verilerinin yarattığı iyimserlikle alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasaları, hem Çin ekonomisinin seyrine ilişkin olumlu sinyaller veren PMI verileri hem de DSÖ’nün Çin’e seyahat ve ticari faaliyetler konusunda kısıtlama getirmemesinin etkisiyle genel olarak alıcılı seyir izliyor. Nikkei endeksi %1,10 yükselirken, Hang Seng endeksi %0,40 artıda. S&P ASX 200 yatay pozitif seyir izlerken, Nifty 50 endeksi %0,11 ekside. ABD vadelilerde de hafif alıcılı seyir hakim. Çin imalat PMI Ocak ayı verisi beklentilere paralel değişim göstermeyerek 50 seviyesinde gerçekleşti. Hizmet PMI verisi ise aylık bazda 0,6 puan artışla 54,1 seviyesine yükseldi. Verilerin genişleme bölgesinde kalması, Çin ekonomisinin seyri açısından olumlu işaretler veriyor. Ancak, virüsün kontrol altına alınma süreci, kalıcı büyüme performansı açısından kritik olacak.

Avrupa’da fiyatlamalar: Koronavirüsü tehdidinin büyümesi sebebiyle günü ekside kapattı

Dün Avrupa piyasaları koronavirüsünün ağırlaşan bilançosunun risk iştahını zayıflatmasına bağlı olarak satıcılı seyir izledi. Stoxx 600, DAX, CAC 40 ve FTSE 100 endekslerinde kayıplar %1’i aştı. Genel olarak çoğu sektör hissesinin satıcılı seyir izlediği günde petrol ve gaz sektörü hisseleri %2,6 düşüşle en çok değer kaybedenlerin başında geldi.
Kaynak: Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı