news-details

Noam Chomsky: Trump binlerce Amerikalının ölümünün suçlusudur

Dış Haberler, 11 Mayıs (HİBYA) – Ünlü Amerikalı radikal düşünür Profesör Noam Chomsky Donald Trump'ın, seçim umutlarını artırmak ve büyük işverenlerin ceplerini doldurmak için coronavirus pandemisini kullanarak binlerce Amerikalı'nın ölümlerinden suçlu olduğunu söyledi.

Tee Guardian gazetesinin röportajında Noam Chomsky, ABD başkanının en azından son yüzyıldaki en kötü sağlık krizi sırasında ülkenin kurtarıcısı olduğunu iddia ederken, ortalama Amerikalıları arkadan bıçakladığını savundu.

Chomsky, bu yılın sonunda yeniden seçilmeyi hedefleyen Trump'ın varlıklı şirketlerin çıkarı doğrultusunda sağlık hizmetleri ve bulaşıcı hastalıklarla ilgili araştırma fonlarını kestiğini belirtti.

Noam Chomsky Chomsky “ Trump'ın görev süresi boyunca her yıl yaptığı şey kesintileri artırmak. Planı kesintilere devam edelsin, toplumu yapabileceğiniz kadar güçsüz kalmasından emin olunsun ki acı çekebileceği kadar acı çeksin. Tabii ki asli bileşenleri serveti ve şirket gücü için karlarını arttırsın'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı