news-details

Başkan Şahin: "Bir haftadan beri gece gündüz sahadayız"

Başkan Şahin, öncelikli olarak ulaşım ve zarar gören su hatlarının tamiri için büyük bir özveri ile çalışma yürütüldüğünü belirterek, depremin yaralarının sarılması ve zarar gören yaşam şartlarının iyileştirilmesi için Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını ilk günden itibaren aralıksız sürdürdüğünü kaydetti.

Masal Parkı’nda kurulan çadır yaşam alanında Başkan Şahin, yaptığı açıklamada depremin şehre büyük bir zarar verdiğini aktararak şunları söyledi:

“Bütün teknik ekibimizle 48 saat yolları açmaya çalıştık.  Bütün kayalar yolları kapatmış, yollar ayrılmıştı. Erişilebilirliği, ulaşılabilirliği sağlamamız gerekiyordu. İkincisi suyu akıtmamız gerekiyordu. Hele de Pazarcık tarafı ana merkez suyumuzu aldığımız yer. Bütün teknik arkadaşlar hızlı bir şekilde oraya gitti ve 24 saat içinde şehrin su akışını sağladı. Şimdi bütün ilçelerimiz ve beldelerimiz başta olmak üzere şehre su akışı temin edildi.”

“Doğalgazların dairelere güvenle verilmesi için 900 kişi denetleme yapıyor”

Başkan Şahin, doğalgaz hakkında bilgi vererek, “Doğalgaz şehre geldi ama önce hastanelere verildi. Şu anda şehirde her dairede doğalgaz denemesi yapılıyor. Şu anda 900 kişi bu denemeyi yapıyor. Tramvaylar çalışmaya başladı. Arkasından otobüslerimizi hızlı bir şekilde çalıştırmaya başlayacağız” dedi.

“Nurdağı ve İslahiye için sağlık setleri hazırlıyoruz”

Açıklamalarının son bölümünde depremden yoğun etkilenen Nurdağı ve İslahiye’de yürütülen çalışmalara değinen Şahin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Nurdağı ve İslahiye’de en büyük temel sorun temizlik. Bir taraftan hijyenik temizlik yapıyoruz bir taraftan dezenfekte yapıyoruz bir taraftan da bireysel temizlik malzemeleri dağıtıyoruz. Dolayısıyla hepimiz birbirimize yardımcı olup el birliğiyle felaketten en az zararla çıkmamız gerek. 2 milyon bize emanet, canı bize emanet, malı bize emanet ailesi bize emanet. Ben ve arkadaşlarım bir haftadan beri gece gündüz sahadayız.”

Hibya Haber Ajansı