news-details

Ons altın vadeli işlem sözleşmesi

Haziran ayı vadeli Altın kontratı, haftanın ilk işlem gününü %1.99 düşüşle 1706 Dolar seviyesinde tamamladı.

Spot Ons Altın, ABD-Çin arasında Hong Kong olayları yüzünden gerilim artışı yaşansa da ekonomilerin bir çok ülkede açılma yönünde hamlelerini artırması, gelen bazı verilerin cesaretlendirici etkisi gibi nedenlerle yatırımcıların riskli varlıklara eğilimini artırması sonucu düşüşe yönlü hareketine dün de devam etti. Bu bağlamda dün kontratta da 1700 Dolar seviyesine doğru yaklaşmalar gözlendi.

Global piyasalardaki bu iyimser havanın etkisiyle ons Altın’daki bu gerilemenin kontrata bugün de aşağı yönlü harekette etken olacağını söyleyebiliriz. Günün devamında ise ABD-Çin gerilimi ile ekonomilerin açılması arasında hangi tarafın ağır basacağına dair fiyatlamaların etkilerini takip edeceğiz. Kısa vadede Altın’da düzeltme eğilimi devam edebilir fakat ABD-Çin arasında artacak tansiyon güvenli varlıklara olan ilgiyi yeniden uyandırabilir.

 

Haftanın ilk işlem gününe beklendiği gibi düşüşle başlayan ve devamında 1700 Dolar seviyelerine kadar yükselen kontrat günü düşüşle tamamladı. Son gelişmeler eşliğinde kontratta düşüş yönünde hareketler devam edecek olursa bugün 1698 ve 1690 destek seviyelerini takip edeceğiz. Geri çekilme sonrasında olası tepki alımlarında ise 1715 ve 1723 direnç seviyeleri test edilebilir.

 

Destekler: 1698 / 1690 / 1684

Dirençler: 1715 / 1723 / 1735

Kaynak AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı