news-details

Yapı Kredi bomontiada’da bu hafta: Bir Delinin Güncesi ve Tüccarlar

Yapı Kredi bomontiada, 5 Şubat Çarşamba günü Aslı Erdoğan’ın aynı adlı hikayesinden yola çıkan “Bir Delinin Güncesi” oyununa ve 6 Şubat Perşembe günü Devlet Tiyatrolarının kıdemli oyuncularından Zeynep Erkekli’nin tek kişilik performansı “Tüccarlar”a ev sahipliği yapacak.

Bir Delinin Güncesi

Ömrünün önemli bir bölümünü akıl hastanesinde geçiren kadın, günün birinde beklenmedik bir anda salıverilir. Her anlamda ‘sistemle’ doğuştan sorunu olan bu kadın daha akıl hastanesinden çıkar çıkmaz çığırından çıkmış, cehenneme dönmüş bir dünyanın ortasında buluverir kendini.Gerçeği algılayana/anlayana kadar olan olur ve o eşsiz deliliğin refleksiyle bütün okları üzerine çekmeyi başarır. İçine düştüğü bu cehennemden kurtuluşun ‘deliliğe vurarak’ olabileceğini düşünür oysa işler daha da karmaşıklaşır.

 

 

Oynayan: Ayşe Lebriz Berkem

Tasarım: Başak Özdoğan

Işık Tasarım: Kemal Yiğitcan

Asistanlar: Binnur Işık, Oğulcan Yılmaz, Cansu Saran

 

 

Tarih: 05.02.2020

Saat: 20:30

Süre: 60’

 

Biletler www.biletinial.com’dan temin edilebilir.

 

 

Tüccarlar

Fransız oyun yazarlarından Joel Pommerat’ın yazdığı ve Ragıp Ertuğrul’un yönettiği Tüccarlar, bir kadının hayatındaki ironiyi ve trajedileri konu alıyor.

"Çalışmak haktır, evet ama bir ihtiyaçtır da, bütün insanlar için. Hatta bunun ticaretini yaparız biz. Çünkü bununla hayatımızı kazanırız. Tüccarlara benzer hepimiz. İşimizi satarız. Zamanımızı satarız. En değerli olan şeyimizi. Ömrümüzü. Hayatımızı. Bizler kendi hayatlarımızın tüccarlarıyız ve işte güzel olan da bu. Soylu olan bu. Saygıdeğer olan bu ve aynanın karşısına geçip de kendimizi gururla seyretmemizi sağlayan bu..."

 

Tarih: 06.02.2020

Saat: 20:30

Süre: 60’

Yazan: Joël Pommerat

Çeviren: Ayberk Erkay
Yöneten: Ragıp Ertuğrul
Oynayan: Zeynep Erkekli
Görsel Tasarım: Gökay Genç
Asistanlar: Fulden Obiz, Sercan Er
Kostüm Tasarım: Merih Sualp
Oyun Fotoğrafları: Eser Köse
Yapım: Rest Tiyatro

Yapı Kredi bomontiada Adres: Merkez Mah, Silahşör Cad, Birahane Sok. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası No:1, Şişli


Hibya Haber Ajansı