news-details

Securitas’tan Tatilde Dikkat Edilecek Güvenlik Önlemleri

Güvenlikte bilgi lideri Securitas, bu nedenle "Kişisel Güvenlik Rehberi"nde seyahat güvenliğine ilişkin pratik ancak önemli kayıpları önleyebilecek ipuçlarını bir araya getirdi;

Evden ayrılırken…

Seyahat öncesinde evden ayrılırken alacağınız birkaç önlem ile aklınızın evde kalmasın;


Tatil öncesi alınabilecek en önemli önlem, evinizi 24 saat izleyebilen bir elektronik güvenlik sistemi ile donatmaktır. Böylece nerede olursanız olun, sensörler, kameralar ve operatörlerin evinizin güvenliğini sağladığını bilerek hareket edebilirsiniz.
Evde kasanız varsa, içinde yüklü para ve ziynet eşyası bulundurmadığınızdan emin olun. Bu tarz değerli eşyalarınızı banka kasasında muhafaza etmeye özen gösterin.
Çiçekleri sulamak veya evcil hayvan bakımı için biri evinize uğrayacaksa, anahtarınızı doğrudan ona teslim edin. Paspas altı, saksı kenarı, elektrik ve su saatine saklamayın.
Evin pencerelerini kapatın, pencerelerinizde perde ve kepenk gibi örtücü malzemeler kullanın.
Evden ayrılmadan doğalgaz, musluk ve vanaları kapatın.
Tatil süresince kapınızın önünde ya da posta kutunuzda biriken gazete, fatura ve benzeri evrakları almaları için komşularınızdan yardım isteyin.


Seyahate çıkarken;

Seyahate çıkarken alınması gereken önlemler ise şöyle;


Seyahate çıkmadan önce gideceğiniz ülkenin güvenlik kurallarını, uygulamalarını ve sağlık tedbirlerini kontrol edin.
Pasaportunuzu, uçak biletinizi, paranızı ve seyahat çeklerinizi güvenli bir yere saklayın. Bunun için özel olarak üretilen bel çantalarından yararlanabilirsiniz. Çanta ve bagajınız görebileceğiniz bir alanda bulunsun.
Mümkünse aktarmasız uçuşları tercih edin, halka açık bölgelerde geçireceğiniz zamanı en aza indirgeyin, bilet ve bagaj işlemleri kontrolünde çok zaman harcamadan güvenli bir bölgeye geçin.
Yurt dışı seyahatlerinde, yardıma ihtiyacınız olduğunda, bulunduğunuz ülkenin dilinde kendinizi/yardım istediğinizi ifade edebilecek birkaç kelime, cümle öğrenin.
Tehlikeli bir durumla karşılaştığınız takdirde neler yapabileceğinizi önceden planlayın.
Para, anahtar ve diğer kıymetli eşyalarınızı potansiyel hırsızların dikkatini çekecek şekilde taşımayın.


Tatile veya iş seyahatine giderken alınacak pratik güvenlik önlemlerini içeren Securitas Kişisel Güvenlik Rehberi'nin tamamına www.securitas.com.tr adresinden ulaşmak mümkün.

Telekomünikasyondan finansa, havacılıktan madenciliğe, enerji sektöründen endüstriyel tesislere kadar 21 segmente özel güvenlik çözümleri sunan Securitas Türkiye; 75 ilde, 11 Bölge Müdürlüğü'nde, 70 Şube Müdürlüğü ile, 3400 hizmet noktasında yaklaşık 20 bin çalışanı ile 1000'in üzerinde farklı projede hizmet vermektedir.

Kaynak:Publica İletişim