news-details

Twitter’dan Trump’a bir darbe daha, bu sefer de paylaşımı gizlendi

Cuma günü Twitter’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın Minneapolis’te ki ırkçı polis müdahalesi sebebiyle yaşanan isyanlar hakkındaki paylaşımını “gizli” hale getirmesiyle teknoloji şirketi ve Trump arasındaki gerginlikler yeni bir boyuta tırmandı.

Minneapolis’te bir siyahi Amerikalının polis tarafından boğularak öldürülmesinin görüntüleri saniye saniye sosyal medyada paylaşılmasının ardından şehrin birçok yerinde ilk sessiz protestolar, polis müdahalesi sonrasında da polis ve protestocuların çatıştığı isyanlar haline geldi. Gittikçe daha şiddetli hale gelen protestolar hakkında Trump yaptığı bir Twitter paylaşımında, “Oturup Minneapolis gibi muhteşem bir Amerikan şehrinin başına bunların gelmesini izleyemem. Tam bir anlamıyla bir liderlik eksikliği. Ya radikal solcu Belediye Başkanı Jacob Frey kendisine çeki düzen verir ve şehri kontrol altına alır yada Ulusal Muhafız’ı yollarım ve bu işi doğru bir şekilde hallederim.”

Bu paylaşımdan dakikalar sonra Twitter yönetimi Trump’ın yaptığı bu paylaşıma uyarı notu ekledi ve genel izlenimden sakladı. Twitter, “Bu Tweet Twitter’ın şiddeti övme hakkındaki kuralını ihlal etti. Fakat, kamuoyu ilgisi olabileceği için bu Tweet’e erişim devam edecektir” sözleriyle ABD Başkanının Twitter paylaşımını sakladı.

Donald Trump ve Twitter arasındaki çatışma birkaç gün önce Trump’ın posta ile gönderebilecek oy kağıtları hakkındaki iddiaları üzerine başlamıştı. Posta yolu ile oy verilmesine karşı olan Trump yaptığı paylaşımda uzaktan oy kullanma işleminin sahtecilik ve şaibeye zemin hazırladığı hakkında bir Twitter zinciri yazmaya başladı fakat Twitter’ın teyit ekibi ise Trump’ın paylaşımındaki “yalan” olarak tanımladığı açıkları gösteren bir uyarı geçti.

Bu olaylardan beri Trump Twitter’ı kapatmakla tehdit etti ve Başkanlık gücünü kullanarak Sosyal Medya şirketlerini siteleri içinde bulunan içerikle yükümlü tutmayı hedefleyen bir yasa paketini devreye aldı.


Hibya Haber Ajansı