news-details

ABD Başkanı'nın DSÖ'ye fon sağlamayı durdurma kararından üzgünüz

Dış Haberler - 15 Nisan (HİBYA) – Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ABD Başkanı Donald Trump'ın DSÖ'ye yardımların kesileceğini açıklamasının ardından, koronavirüsün “ortak tehdidine” karşı birlik çağrısında bulundu.

Ghebreyesus, DSÖ’nün günlük basın toplantısı açılış konuşmasında, örgütün kurucu ideallerini ve anayasasının, ''dünya halkının sağlığını korumak ve teşvik etmek'' olduğunu tekrarladı.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, ''Amerika Birleşik Devletleri DSÖ ile uzun zamandır devam eden, cömert bir dost olmuştur ve umarız öyle olmaya devam eder. ABD Başkanı'nın DSÖ'ye fon sağlamayı durdurma kararı almasından dolayı üzgünüz. ABD halkının ve hükümetinin desteğiyle DSÖ, dünyanın en yoksul ve en savunmasız halklarının sağlığını iyileştirmek için çalışıyor. Bu, hepimizin ortak tehdide karşı mücadelemizde birleşmesinin zamanıdır. Bölündüğümüzde virüs aramızdaki çatlaklardan yararlanır.'' diye konuştu.

DSÖ'nün çalışmalarıyla ilgili herhangi bir sorun veya eleştirinin zamanı geldiğinde ele alınabileceğini aktaran Genel Sekreter, ''Bu, üye devletlerimiz tarafından uygulanan olağan sürecin bir parçasıdır. Kuşkusuz iyileştirilecek alanlar belirlenecek ve hepimizin öğrenmesi gereken dersler olacak. Ama şimdilik odak noktamız, odak noktam, virüsle savaşmak. DSÖ işine devam ediyor'' dedi.


Hibya Haber Ajansı