news-details

Doğrudan satış ile kadın istihdamı artıyor

Serbest piyasa koşullarında kısıtlanmaların genişletilmesi ve iletişim teknolojilerindeki yeniliklerle birlikte büyük bir gelişim gösteren doğrudan satış sektörü, pandemi nedeniyle işini kaybeden çok sayıda kadına iş imkanı sunuyor.

Silva Network, geleneksel perakende satış sınırlarını ortadan kaldırıyor ve sürekli büyüme eğilimi gösteren ivmesiyle kadınlar başta olmak üzere 100 binden fazla kişiye iş imkanı sağlıyor. Bu noktada önemli bir platform olduklarını vurgulayan Silva Network Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karapıçak, özellikle kadınlar için bu sektörün önemini anlatıyor.

Kadınlara fırsat eşitliği sunuyor

Kadınları iş gücüne çekebilmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Silva Network Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karapıçak; “Dünya ticaret hayatına farklı bir soluk getiren doğrudan satış sektörü, dar ve orta gelirli aileler için kendi işini yapabilme ve ek gelir kazanma imkanı sunuyor. Dünya Doğrudan Satış Dernekleri Federasyonu(WFDSA) 2019 resmi verilerine göre, 200 milyar dolarlık bir büyüklüğe yaklaşmıştır. Dünya çapında 130 milyona yakın insanın da hayatını doğrudan etkilemiştir. Tüm dünyada yeni dağıtım modeli olarak kabul edilen bu sektör, ülkemizde özellikle de kadınlar için önemli bir istihdam kaynağı yaratmaktadır” dedi

Doğrudan satış endüstrisinde faaliyet gösteren üyelerin %80’e yakınını kadınlar oluşturmaktadır

Sözlerine şu şekilde devam eden Karapıçak; “Silva Network olarak bizim pandemiden önce %95 oranında kadın üyemiz vardı. Bu dönemde işsizliğin artmasıyla bu oran %85 kadın, %15 erkek olarak değişti.   Ancak hala kadın üye sayımız ağırlığını koruyor. Bu noktada Silva Network, hem evi için ek gelir sağlamak isteyen hem de yeni bir kariyer oluşturmak isteyen tüm kadınlar için oldukça etkili bir yol sunmaktadır. Biz kadınların iş hayatındaki rolünü çok önemsiyor, bu alanda aktif bir şekilde var olmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda aynı çatı altında buluştuğumuz tüm kadın üyelerimiz için bir kariyer ve gelir fırsatı sunmanın çok değerli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kadınların girişimcilik hayali gerçeğe dönüşüyor

Kadınların, network marketing sisteminde daha başarılı olmasının nedenleri olduğunu söyleyen Karapıçak; “Esnek çalışma koşulları, kendi işine sahip olma özgürlüğü gibi avantajlar, kadınların network marketingde daha fazla öne çıkmasını sağlıyor. Bu durum toplumda eşit yaşam koşullarına sahip olmak için elverişli bir zemin oluşturuyor. Silva Network olarak kadınların bu sistemde erkekleri geride bırakmasının sebebinin daha iyi iletişim kurabilmelerinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Çünkü kadınlar hem alışveriş yapmayı hem de aldığı ürünler üzerinde konuşmayı daha çok seviyor. İyi analiz edebiliyor, kimsenin görmediği noktaları fark ediyor ve ilham veriyor. Bu noktada hem kadınlar için uygun ürünler geliştiriyor hem de girişimcilik hayallerini hayata geçirmeleri konusunda yanlarında yer alıyoruz. Üstelik istihdam olanaklarımız sistemle de sınırlı değil.  Üretim tarafında da ciddi bir yatırım söz konusu. Ürünlerin formülüzasyonundan üretim sürecine, etiketinden ürünün ambalajlanmasına kadar tüm süreçlerden sorumlu onlarca kişi istihdam ediliyor” dedi.

1,5 milyon kişiye gelir kapısı sunuyor

Türkiye’nin network marketing için çok verimli ve gelişmeye açık bir pazar olduğuna dikkat çeken Silva Network Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karapıçak; “Ülkemizin genç nüfus oranının fazla olması, gelişmekte olan ülkeler arasında olması, Ortadoğu, Asya ve Avrupa’nın tam merkezinde yer alması gibi özellikleri firmalar için çok cazip bir seçenek oluşturmaktadır. Bu noktada ülkemizde birçok global network firması yer alıyor. Türkiye’de doğrudan satış sektörü içerisinde kayıtlı 1,5 milyona yakın kişi bulunmaktadır. İnsanlara ek gelir yaratma, kendi işini kurabilme fırsatı tanıyan bu sektörde Silva Network olarak 20 yıllık tekstil, 13 yıllık doğrudan satış deneyimimizle varlığımızı güçlendirerek sürdürüyoruz. Amacımız farklı kar kanallarımızla üyelerimizin gelir elde etmesine ve bunu bir kariyer fırsatına çevirmesine olanak tanımak. Bunun için çok şeffaf bir sistem geliştirdik. Oluşturduğumuz sistemde üyelerimiz herhangi bir şarta tabi tutulmuyor dolayısıyla esnek bir çalışma modeli ile gelir elde edebiliyor. İnsanların iş aradığı bir dönemde güvenilirliğinden emin olduğu sisteme dahil olma sayısı giderek artıyor. Örneğin normal şartlarda ayda 3000 -3500 arası yeni üye kazanırken, son 2 ayda 12.000’in üzerinde yeni üye kaydımız gerçekleşti. Üstelik diğer marketing sistemlerinin sunmadığı bir avantajımız var. Kargolama işlemini Silva Network olarak biz üstleniyoruz. Bu kapsamda üyelerimiz satışı yapıyor tüm kargo sürecini Silva Network yürütüyor. Ayrıca 200 TL ve üzeri alışverişte de ücretsiz kargo imkanı sunuyoruz. Tüm bu avantajlar, bizi diğer sistemlerden ayıran güçlü bir argümana dönüşüyor” dedi.


Hibya Haber Ajansı