news-details

Şiddetli hava koşulları için Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılar yayınladı

3 Şubat’ta İdlib’de rejim unsurları tarafından saldırıya uğrayan askerlerimizden 7si şehit olmuştu.

4 Şubat’ta Van-Bahçesaray kara yolunda bir minibüs ve iş makinesinin üzerine düşen, 5 kişinin yaşamını yitirdiği çığ felaketi yaşandı. Dün çığ altındakileri kurtarmak için toplanan 100 kişinin üzerine de çığ düştü. AFAD, ikinci çığda hayatını kaybedenlerin sayısının 33'e yükseldiğini bildirdi. Ölenlerden 11i jandarma, 8’i korucuydu.

Bir ay önce 7 Ocak’ta Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapan Pegasus Havayollarına ait BAE-İstanbul seferini yapan uçak pistten çıkmıştı. Dün de aynı havaalanına iniş yapan Pegasus Havayollarına ait İzmir-İstanbul seferini yapan uçak, İstanbul Valisinin açıklamasına göre pistten çıkarak 30 metreden düştü. 3 parçaya ayrılan uçakta 183 yolcu bulunuyorken 3ü vefat etti. Havaalanı bu sabahtan itibaren tekrar ulaşıma açıldı.

Ülkece kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Bugün ve yarın için de dikkatli olmakta fayda olacağı düşüncesindeyiz. Zira yurdun genelinde etkisini hissettiren şiddetli hava koşulları için Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılar yayınladıBuna göre bugün; marmara’da, orta ve doğu karadenizde, doğu akdenizde fırtına/kuvvetli fırtına beklenirken Mersin, Kayseri ve Konya’da sağanak yağış bekleniyor.  Pek karın yağmadığı İstanbul’da kar yağışı akşama bekleniyor.

Piyasalar açısından baktığımızda global borsalarda ralli havasının devam ettiğini gözlemliyoruz: ABD’de Nasdaq rekorunu yeniledi. Trump, Senato da aklandı. Virüs yüzünden yavaşlama tehdidi altına giren Çin, ABD’den ithalatının 75 milyar dolarlık kısmında 1 Eylül 2019’da koyduğu vergilerde sevgililer gününden itibaren % 50 indirime gidiyor. Daha önce ABD son koyduğu vergilerde % 50 indirime gitmişti. 

30 Kasım 2019’da duyurulan YKBNK’de payların yeniden düzenlenmesi çalışmaları dün tamamlandı. Unicredit, bu işlem gerçekleşince % 12 payını hemen satışa çıkardı. Paylarının hızlandırılmış talep toplama ile satışı bugün/yarın gerçekleşecek. Dünkü kapanışa göre bu satışın değeri yaklaşık 500 milyon dolar olabilir.

Kaynak: Alnus Yatırım
Hibya Haber Ajansı