news-details

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden ilk online semyozyum: “Sanal Varda”

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Programı, ilk sanal etkinliğini gerçekleştiriyor. Fotoğrafçı, film yönetmeni ve görsel sanatçı Agnès Varda için düzenlenecek “Sanal Varda” sempozyumu, 28 Mart Cumartesi günü saat 14:00 - 18:00 arası herkese açık olarak gerçekleştirilecek. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve sürdürülebilirlik temalarının vurgulanacağı sanal sempozyumda uluslararası konuşmacılar da söz alacak

Yeni Koronavirüs’e (COVID-19) karşı alınan önlemler kapsamında, fotoğrafçı, film yönetmeni ve görsel sanatçı Agnès Varda için düzenlenecek sempozyum sanal ortama taşınıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Programı tarafından düzenlenen, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sürdürülebilirlik temalarının vurgulanacağı “Sanal Varda” sempozyumu 28 Mart Cumartesi günü saat 14:00-18.00 arası gerçekleştirilecek.

Agnès Varda’nın aramızdan ayrılışının birinci yıldönümünde düzenlenecek sanal sempozyumda farklı ülkelerden akademisyenler, sanatçının 65 yıllık üretken çalışma hayatı süresince toplumsal cinsiyet eşitliği ve sürdürülebilirlik temalarına getirdiği farklı yorumları tartışacak. Sanal sempozyumun açılışı konuşmasını BİLGİ Vekil Rektörü Prof. Dr. Kübra Doğan Yenisey yapacak. BİLGİ Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Program Direktörü Prof. Dr. Feride Çiçekoğlu ve Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Yüksek Lisans Direktörü Dr. Colleen Kennedy-Karpat gibi isimlerin de söz alacağı etkinliğin konuk konuşmacıları Bryn Mawr College Sanat Tarihi Programı Yüksek Lisans Direktörü Prof. Homay King ve Rutgers Üniversitesi İngilizce ve Sinema Çalışmaları Bölümü’nden Dr. Sandy Flitterman-Lewis olacak.

Herkesin katılımına açık olacak etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi almak ve programı incelemek için ftvvarda.bilgi.edu.tr web adresi ziyaret edilebilir. Etkinliğe katılmak isteyenlerin web sitesinin ana sayfasındaki mail adresine mail göndererek katılım için gerekli linki almaları gerekmektedir.

Etkinlik dili İngilizce olup simultane olmayacaktır.


Hibya Haber Ajansı