news-details

Balgat Ofis ve Ticaret Kompleksi Projesi Doka koruma perdesi ile güvenle yükseliyor

Projenin 3 bodrum kat üzerinde 4 baza katı ile birlikte toplamda 42 katlı C Bloğu ise boşluksuz ve vinçten bağımsız şekilde çalışan Doka Xclimb 60 koruma perdesi sistemi sayesinde yüksekte çalışmanın getirdiği tüm olumsuz durumların minimize edilmesi sağlayarak maksimum güvenlikle yükseliyor.

 

Doka Xclimb 60 sistemin getirdiği avantajlar

Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi, kule yapısının imalatını, güvenli ve tüm hava koşullarından bağımsız bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. Düz trapez sac olarak yapılan dış kaplaması, entegre yükleme platformu, güvenlikli işçi alanları ile Doka Xclimb 60 rüzgar perdesi, yüksek yapılardaki çalışma hızını ve güvenliğini en üst seviyeye çıkarılmasını sağlar. Sistemde her kat döşemesinde bulunan mafsallı kapak sistemi, tüm kat boyunca boşluksuz bir çalışma alanı yaratır. Buna ek olarak, Xclimb 60 koruma perdesinin sabit alt kapaması, yukarı katlardaki mafsallı kapakların açık olduğu durumda bile oluşabilecek risk ihtimallerini sıfıra indirir. 

Xclimb 60 sistemi tüm kule geometrisine uygun olacak şekilde dizayn edilebilir. Değişken kat yüksekliklerinden, eğimli bina yüzeylerine kadar, Xclimb 60 sisteminin binaya uygun hale getirilmesi için her türlü sistem opsiyonu mevcuttur.

Sistemin başka bir avantajı da, alın kalıbından bağımsız bir şekilde yükseltilebilir olmasıdır. Bu sayede beton döküm işlerinden bağımsız bir şekilde yükseltilebilir. Hidrolik tırmanır olması da aynı zamanda, vinç kullanımından tasarruf sağlar.

Doka sunmuş olduğu Xclimb 60 koruma sistemi ile her yükseklikte güvenli çalışma, çok fonksiyonlu kullanım ve üretkenlik sağlamaktadır.

  • Şantiye personeli boşluksuz kaplama sayesinde düşmekten, rüzgar ve hava şartlarından korunur .
  • Sürekli binaya göre yönlendirildiği için kule vinçlerin çalışamayacağı yüksek rüzgar hızlarında dahi tırmanma işlemi güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleşir.
  • Yatay ve dikey kapatma sayesinde yer değiştirme işlemi sırasında bile aşağı düşebilecek parçalardan korunma sağlar.

 

Bütün bu sebepleri göz önüne alınarak firma ile yapılan görüşmeler sonucunda Balgat’da yer alan projenin 37 tip katlı tek kulesi içinde Xclimb 60 rüzgar koruma sistemi firmaya kiralama opsiyonu tercih edilerek tedarik edilmiştir.

 

Kiralık olarak 12 ay gibi bir süre kullanılması öngörülen koruma perdesi sistemi Doka’nın Gebze Tesisleri’nden şantiyeye gününde ulaştırılmış ve akabinde panel montajları başlamıştır.

Bu noktada hali hazırda devam eden şantiyenin, mümkün olduğunca çabuk sistemin montajını tamamlayıp, binaya asma ihtiyacından dolayı, sistemdeki yatay bağlantı elemanları proje esnasında H20 olarak dizayn edilmiş ve bu çözüm şantiyedeki montaj hızını önemli bir miktarda artırmıştır. Böylece 20 gün gibi bir sürede tüm panel montajları tamamlanmıştır.

 

Doka Türkiye’den mühendislik ve kalıp eğitmeni hizmetinin de verildiği projede iş sonunda kiralık malzemenin Doka Gebze stoklarına geri getirilmesi sağlanacak ve sistem Doka tarafından bir dahaki projeye kadar hazır bir şekilde stoklanacaktır.

 

Doka’nın burada sunduğu kiralama opsiyonu firmalar için kısa süreli fakat yoğun kalıp ihtiyacı olan projelerinde maliyetlerini düşürdükleri en uygun yöntemlerden birisidir. Doka’nın geniş ürün portföyüyle uzun yıllardır devam ettirdiği kiralama sistemi her tip proje ve kalıp sistemi için de firmaların tercihi olmaya devam etmektedir.


Hibya Haber Ajansı