news-details

Virüs endişesi piyasaları baskı altında bırakıyor

Haftanın ilk işlem gününde gerek yurtiçi gerekse global piyasaların genelinde satış hakim oldu. Coronavirüs salgınına dair verilerin artıyor olması ve Çin’in tatil sürecini uzatması bu endişelerin tetiklenmesine neden oluyor. Bu haber akışının etkisiyle birlikte bir süre daha yurtiçi ve yurtdışı endekslerde satıcılı seyir kendini gösterecekmiş gibi duruyor. BIST100 endeksi ise dün güne satıcılı şekilde başladıktan sonra gün içinde kayıplarını bir ara toplamasına karşın kapanışta satışlarına yeniden hız kazandırdı. Günü 120.149 puanla %1.63 aşağıda kapattı. Dolar/TL kurunda ise 5.90-5.95 bandındaki fiyat hareketi sürüyor.

 

Yurtdışı piyasalara bakıldığında ise Asya’da Çin ve Hong Kong’da piyasalar tatil nedeniyle kapalı. ABD ve Avrupa borsaları negatifte olurken, vadelilerinde benzer şekilde zayıf kaldığı gözleniyor. Ons altın ise güvenli liman kaçışı ile talep görürken, 1580$ üzerinde çok kalıcı olamadığı gözlendi. Petrol fiyatları ise talep görünümünün azalma ihtimaline karşın kazançlarını vermeyi sürdürüyor. Bu bağlamda petrol için bugün ABD piyasaları kapanışı sonrasında API’den ve yarın akşam DOE’den açıklanacak olan petrol stok verileri önemli olabilir.

Virüs endişesi piyasaları baskı altında bırakıyor...

Manşette Öne Çıkanlar

Çin borsasının 3 Şubat tarihinde yeniden işleme başlayacağı bildirildi.

ABD Başkanı D. Trump kamuoyuyla bugün içerisinde Ortadoğu planını açıklayacağını bildirdi.

AB Komisyonu'nun baş Brexit müzakerecisi M. Barnier, AB’nin orta pazarının bütünlüğü konusunda Britanya'ya asla taviz vermeyeceğini söyledi.

ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Libya'da ateşkesin devam ettirilmesi ve Suriye'nin İdlib bölgesinde çatışmaların durdurulması ele alındı.

İran Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azari-Jahromi, İran'ın uydu fırlatmak için bir üs kurmakta olduğunu duyurdu.

Borsa İstanbul’da bugün negatif açılış yapması bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı