news-details

Hindistan'da belli gevşemelerle karantina önlemleri uzatıldı

Dış Haberler, 4 Nisan (HİBYA) - Hindistan Başbakanı Narendra Modi hükümetin, ülke çapında karantina uygulamasının 17 Mayıs’a kadar uzatıldığını açıkladı. Ancak kısıtlamalarda belli gevşemeler getirildi.

Hindustan Times gazetesinin haberine göre, Fransa' da olduğu gibi ülke üç renkli corona haritasına bölündü.

Son açıklamaya göre hava, demiryolu ve metro ile seyahat ve insanların karayolu ile devletler arası hareketi ülke çapında yasaklanmaya devam ederken, okullar, oteller, restoranlar, barlar, alışveriş merkezleri, sinemalar ve ibadethaneler de ulusal çapta kapalı kalmaya devam edecek.

Kırmızı Bölge olarak ilan edilen Mumbai, Yeni Delhi ve Bengaluru metropollerinde özel ofisler yüzde 33 kapasitede çalışabilecek, inşaat faaliyetleri, işçiler inşaat sahasında kaldığı sürece devam edebilecek ve temel malların ve IT donanımının üretimine izin verilecek. Kırmızı bölgelerdeki kırsal kesimlerde ise, tüm tarım, inşaat ve sanayi faaliyetlerine izin veriliyor.

Turuncu bölgelerde, kırmızı bölgelerde izin verilen tüm faaliyetlere izin veriliyor. Ayrıca, izin verilen faaliyetler için ilçeler arasında, sadece iki yolcu taşıması koşuluyla taksilere izin veriliyor.

Yeşil bölgelerde ise, 21 gün içinde Covid-19 vakası görülmeyen yerlerde, ulusal yasakların dışındaki tüm etkinliklere devam edilmesine izin verildi.


Hibya Haber Ajansı