news-details

Xinjiang'da yıllık cirosu 20 milyon yuan üzerindeki sanayi kuruluşlarının katma değerinde yüzde 7,1 artış

Bölgede bu yıl enerji üretim kapasitesi devamlı bir şekilde artırılarak endüstriyel üretimde istikrarlı büyüme görülmektedir.

Ocak-ekim döneminde, madencilik sektöründe gerçekleştirilen katma değer yıllık bazda yüzde 11,6, imalat katma değeri yüzde 3,7 oranında artarken, elektrik, termal, doğalgaz ve su üretimi ve tedariki yüzde 9,6 oranında arttı.

Endüstriyel ekonominin öncü göstergelerini temsil eden demiryoluyla yük taşıma miktarı ve karayoluyla yük taşıma miktarı gibi rakamlarda da artış göründü.

Kilit endüstrilerden kömür endüstrisi hızla büyürken petrol, kimya, demir dışı metaller, elektrik enerjisi ve inşaat malzemeleri endüstrilerinde istikrarlı bir büyüme kaydedildi.

Ağustos ayından bu yana, mevcut salgının etkisiyle Xinjiang’daki endüstriyel ekonominin büyüme hızı biraz düşmüş olsa da bölgede ekonominin istikrarının korunması için alınan önlemler sayesinde normal üretim düzeninin yeniden kavuşturulmasında hız kazandırılmaktadır.

Ocak-ekim aylarında bölgedeki endüstriyel yatırımın yıllık bazda yüzde 28,2 artarak ülke genelindeki büyüme oranından 17,4 puan daha yüksek olduğu bildirildi. 

Şu an itibariyle, bölgedeki endüstriyel alanda 50 büyük sanayi projesinin yeniden işbaşı oranı %100'e ulaştı ve 30 milyar 917 milyon yuanlık yatırım tamamlandı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı