news-details

Arçelik'in diğer ülkelerdeki üretim ve satış faaliyetleri

Arçelik A.Ş, bazı ülkelerde üretim ve satışa ara verilmesi ve faaliyetlerin yavaşlatılması konusunda bilgilendirme yaptı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, yurtdışında faaliyet gösteren bazı bağlı ortaklıkların faaliyet gösterdikleri ülkelerde Covid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği dönemde üretim ve satış faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğunun duyurulduğu bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Söz konusu ülkelerde sokağa çıkma yasakları uzatılmış olup, Bangladeş'te 25 Nisan 2020, Pakistan'da ve Güney Afrika'da 30 Nisan 2020'de sona ermesi beklenmektedir. Hindistan'da devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle iş ortaklığımız Voltbek tesisinde de üretim durmuştur ancak bu tesiste üretime yeni başlandığından, faaliyetlerimize önemli bir etkisi olmamıştır. Rusya'da ise 15 Nisan itibariyle üretim başlamıştır. Bu ülkeler dışındaki faaliyetlerimiz ise tedarik, üretim ve satış süreçlerinde zaman zaman aksamalar yaşansa da iş sürekliliği planı ve çalışanlarımızın sağlığına yönelik aldığımız geniş önlemler altında yavaşlatılarak devam etmektedir.''


Hibya Haber Ajansı