news-details

Bakan Varank’a Liyakat Nişanı verildi

Budapeşte’de düzenlenen Türkiye-Macaristan 8. Dönem KEK toplantısı sonrasında komisyonun Macar eş başkanı olan Dış İlişkiler ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Bakan Varank’a madalyasını takdim etti.

“Muazzam ivme yakaladık”

Bakan Varank, madalya töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında “Karşılıklı üst düzey ziyaretler, kurduğumuz istişare mekanizmaları ve yapılan yatırımlarla, iki ülke arasındaki ilişkilerde her alanda muazzam ivme yakaladık. Bugün şahsıma tevdi edilen liyakat nişanı da aslında bu durumun bir göstergesi.” dedi.

“Onur duydum”

Bu nişanı Türkiye adına kabul ettiğini ifade eden Bakan Varank, “İlişkilerimize katkı sağlamış olmaktan dolayı onur duyduğumu da ifade etmek isterim. Özellikle ülkemin bağımsızlık mücadelesinin 100. yılı olan 2023’te bu nişanı almak bu durumu çok daha anlamlı kılıyor. Bu liyakat nişanının, ilerleyen yıllarda bizim yerimizde görev yapacak mevkidaşlarımızın taşıyacakları sorumluluğa da örnek olacağına inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Ticari ilişkiler derinleşti

Bakan Varank’a tevdi edilen nişanın yanında bir de berat belgesi yer alıyor. Macar Cumhurbaşkanı Novak imzalı belgede, “Mustafa Varank, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Macar-Türk Karma Ekonomik Komisyonu Eş başkanı Macar-Türk İlişkilerinin güçlendirilmesi, özellikle iki ülke arasındaki ticari ilişkinin derinleştirilmesinde gösterdiği çabaların takdiri olarak Macar Devlet Liyakat Madalyasını bağışlıyorum.” ifadeleri yer alıyor.

Törene, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ile KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt da katıldı.

Hibya Haber Ajansı