news-details

USD/TRY vadeli işlem sözleşmesi

Haziran ayı vadeli USDTRY kontratı haftanın üçüncü işlem gününü %0.09 düşüşle 6.8277 seviyesinde tamamladı.

Piyasalarda oluşan beklentiye paralel açıklanan Fed faiz kararı ve başkan Powell’in açıklamaları ile dolar küresel olarak değer kaybetmeye devam ediyor. Fed’in Haziran toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Powell, finansal istikrarı korumak, ekonomide güçlü toparlanma için yapabileceğimiz her şeyi yapmaya, tüm araçları kullanmaya kararlı olduklarını vurguladı. Powell, bu çeyrekte GSYH'daki düşüşün büyük olasılıkla tarihin en keskin düşüşü olacağını belirtirken işsizliğin tarihi zirvelerde olmaya devam ettiğini söyledi. Zayıflayan dolara bağlı olarak kontratta geri çekilme görülebilir.

Powell’in açıklamaları sonrasında haftanın dördüncü işlem gününde piyasalarda oluşan fiyatlamaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz.

 

Güne yükselişle başlayan kontrat gün içerisinde bu yükselişini devam ettirmeyi başaramadı ve günü azda olsa eksiyle noktaladı. Kontratta satış baskısının artması durumunda 6.8150 ve 6.80 destek seviyelerini takip edeceğiz. Doların küresel bazda geri çekilmesiyle olası yukarı yönlü hareket olması durumunda ise kontratta 6.8350 ve 6.85 direnç seviyeleri test edilebilir.

Destekler: 6.8150 / 6.8000 / 6.7850

Dirençler: 6.8350 / 6.8500 / 6.8750

 

Kaynak AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı