news-details

Fiyatlamalar virüsü önemsemiyor

 

PİYASANIN ROTASI

Fiyatlamalar Virüsü Önemsemiyor!

Corona virüsünde güncel durumda vaka sayısı 533834 – tedaviye pozitif cevap veren 122718 – ölü sayısı 24184 kişiye ulaşmıştır. İspanya’da virüs nedeni günlük olarak 769 ölü açıklayarak durumun nereye gittiğini ve durumun hafife alınmaması gerektiğini net olarak göstermektedir. Devletler finansal sonuçlar ile biyolojik sonuçlar arasında seçim paradoksuna sıkışırken, görünmez bir savaşçıya karşı verilen finansal savaşın başarılı olması insan hayatından daha değerli olamayacaktır. Bu noktada ekonominin ani durmasın yarattığı kalıcı hasarları gidermek adına Fed önderliğinde merkez bankaları yapacaklarını yapmıştır. Virüsün en şiddetli aşamasına kadar ulaşmasını beklemek dışında yapılabilecek çok fazla bir şey maalesef bulunmamaktadır.

 

Virüsün biyolojik savaşında aşı veya tedavi konusunda resmi pozitif açıklama bulunmazken, finansal piyasalar Fed önderliğinde sınırsız, bedava ve bol likidite ile tedavi edilmektedir. Ekonominin ani durmasını önlemek adına şirketlerin ve hane halklarının cebine para koyan Merkez Bankaları tekrar kurtarıcı olarak görülmektedir. Fed Başkanı Powell’ın Draghi benzeri kurtarmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız mesajları piyasalar tarafından pozitif karşılanmaktır. Ayrıca küresel fonların ağırlıklarını ayarlamalarından dolayı tahvil ve hisse senedi ağırlıkları devrede olmaktadır. Hisse senetlerinden yaşanan son ralli bu dinamik ile açıklanabilir.

Finansal piyasalarda S&P500 endeksi 2500 – 2600 bölgesinde hareketine devam ederken, ABD 10 yıllık tahvil faizi %0.75 – 0.85 bölgesinde hareket etmektedir. Altın $1600 üzerinde kalıcılığına devam ederek $1625 seviyesinde dengelenmektedir.

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı