news-details

Bebeğinizle evde vakit geçirmeyi eğlenceli ve kaliteli kılacak çözümler

Dünya ve Türkiye’nin salgın gündemi nedeniyle evlerde kalmaya devam ettiği bugünlerde, 130 yılı aşkın bebek maması uzmanlığıyla İsviçreli Hero Baby, bebeklerle geçirilen vakitleri hem daha eğlenceli kılacak hem de onların motor kaslarının gelişimine yardımcı olacak birbirinden eğlenceli aktiviteleri bir araya getirdi.

Bebeğiniz yavaş yavaş oturma konusunda uzman olmaya ya da ayakta durma becerilerini kazanmaya başlamış olabilir. Gerçekleştirdiği her hareketle birlikte onu yüreklendirmeniz, onun başarılarını kutladığınızı hissettirmeniz çok değerli. Bu dönemde daha fazla gelişen eşyaları tutma becerisini de motor becerilerilerinin gelişiminde önemli bir adım olduğunu unutmayın.

Bu dönemde kendine güvenen mutlu miniklerin yetişmesi için onlarla aktif bir zaman geçirmek ve onlarla iletişim halinde olmak ise bir o kadar önemli. Çocuğunuzla beraber evde keyifli ve kaliteli bir vakit geçirmeyi sağlayacak oyunlarla miniklerin gelişimine katkıda bulunacak eğlenceli anları paylaşmanın tam vakti…

Parkurları Beraber Aşın

Evdeki yastık, minder, kullanılmayan çamaşırlar gibi nesneler ile başlangıç ve bitişi olan bir parkur hazırlayın. Bebeğinize yol göstererek bu parkuru birlikte tamamlamaya çalışın. Böylelikle hem bebeğinizin beden hakimiyetini geliştirmesini sağlayacak, hem de kas sisteminin güçlenmesine katkıda bulunacaksınız. Dilerseniz bu parkuru çeşitlendirmek için daha önceden tüketilmiş tahıllı kaşık mamalarının kaplarını atmayarak bunları da parkurun eğlenceli bir öğesine haline getirip üzerinden atlamalarını, yanında geçmelerini heyecanla takip edebilirsiniz.

Tünelleri Geçelim

Ayakta durun, bacaklarınızı açarak bir tünel oluşturun. İlk olarak bebeğinizi oluşturduğunuz tünelin altından yani bacaklarınızın arasından birkaç kere geçirin. Bu sırada “çuf çuf” sesini çıkararak bebeğinizin oyunu daha sevmesini de sağlayabilirsiniz.

Birkaç denemenin ardından, bebeğinizin bunu kendi kendine yapmasına teşvik edin, bakalım kendi başına da yapabilecek mi? Denedikçe onu alkış ile denemeye devam etmesi için teşvik edin. Eğer varsa, eline tekerlekli bir oyuncak vererek, onu da tren gibi tünelden geçirmesini denemesine teşvik edebilirsiniz.

Ayakta durmak yorucu olmaya başlarsa, daha önce kullanılmış boş karton kutuları da tünel niyetine kullanabilirsiniz.

Devrilen Kuleler

Bebeğinizin şekil ve büyüklük algılarını öğrenmesi için müthiş bir oyun... Evde daha önce kullanılmış ve bebeğinize zarar vermeyecek boş karton kutuları, tahıllı kaşık mamalarının kutuları bu oyun için idealdir, bir araya toplayın. Daha sonra bu kutuları üst üste koyarak bir kule inşa edin. Sonrasında bebeğiniz izlerken, oluşturduğunuz kuleyi devirin. Bebeğinizin şen kahkahlarını duymak hoşunuza gidecektir. Bu şekilde bebeğinizin hem şekil hem de büyüklük algısını tek bir oyunla geliştirmesine yardımcı olacaksınız.

Mini Bowling

Miniklerin evde geçirdikleri vakitte kaslarının gelişimine de yardımcı olacak olan mini bowling oyunu için boş karton kutuları yanyana belirli aralıklarla yerleştirmeniz yeterli. Evinizde bulunan minik bir topu ya da daha önce tüketilmiş boş bir mama kavanozunu ise kutuları devirmek için bowling topu olarak kullanabilirsiniz. Kutuları devirdikçe bebeğinizi alkışlayarak onu devam etmeye ve oyundan zevk almasına teşvik edebilirsiniz.

 


Hibya Haber Ajansı